vrijdag 16 april 2021

De strips van deze weekMaar liefst drie nieuwe stripverhalen in de Donald Ducks van deze week.. Dat wil zeggen twee in de reguliere editie van het vrolijke weekblad en eentje in de speciale Juffrouw Eugenia-editie die alle abonnees deze week samen met het vrolijke weekblad krijgen toegestuurd. We beginnen op pagina 28 en 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 16-2021). Daar vind je het Oom Dagobertverhaal 'De Zware Jongens gaan nat'. Waarin Dagobert het zwembad binnenvlucht en gebruik maakt van de matten en het opblaasbare speeltoestel in het water om aan achtervolgende Zware Jongens te ontsnappen. De inspiratie voor dit verhaal deed ik op in het plaatselijke zwembad waar zo'n speeltoestel in het water lag en een jonge zwemmer moeiteloos van ene kant van het toestel naar de andere kant ging. Dat vormde de inspiratie voor Dagoberts actie in dit verhaal. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn eigen poging daartoe inspiratie was voor de uitglijders van de Zware Jongens in dit verhaal. Het verhaal werd getekend door de Uruguese tekenaar Sebastian Punales en die tekeningen zijn zeker de moeite waard om voor een tweede keer te bekijken.
(Schets: Paul Hoogma)

Daarna op pagina 31 t/m 35 het Zeven Dwergenverhaal 'De betoverde bezems' waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma. De Zeven Dwergen krijgen bezoek van Sneeuwwitje die hen beloofd heeft te helpen met de grote schoonmaak. Maar dat nieuws wordt opgepikt door  heks Grizelda (in ons scenario nog De Boze Heks ofwel de stiefmoeder van Sneeuwwitje), die met behulp van de wensput wil proberen haar gemene uitstraling te ruilen met de jeugd en schoonheid van Sneeuwwitje. Daartoe betovert ze de bezems van de Zeven Dwergen, zodat ze Sneeuwwitje ontvoeren en naar haar toebrengen. De put wil voor de wens echter betaald worden met een klaterende lach en dat is voor de heks nog niet zo makkelijk. Intussen waarschuwen de bosdieren de Zeven Dwergen en die laten het er uiteraard niet bij zitten. Het verhaal werd meesterlijk getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.


En dan het speciale abonneenummer met Juffrouw Eugenia. Speciaal voor dit nummer schreef ik het Juffrouw Eugenia en Oom Dagobert-verhaal ' De medewerker van de maand', te vinden op pagina 3 t/m 16 van dit speciale abonneenummer. Een van Dagoberts  zakenrelaties dwingt hem tot het kiezen van een Medewerker van de maand omdat hij anders een miljoenencontract aan zijn neus voorbij ziet gaan. Dagobert zadelt Juffrouw Eugenia op met organiseren van deze verkiezing. Intussen is Magica echter in het bezit gekomen van de Staf der Zeven Onbreekbare Spreuken, waar ze zeven dingen blijvend kan veranderen.


 En dat gebruikt Magica natuurlijk om Dagoberts geluksdubbeltje te pakken te krijgen. En terwijl Juffrouw Eugenia het geldpakhuis ook tijdens Magica's aanval draaiende probeert te houden  en zich de eerdere methodes herinnert om van ongewenste bezoekers af te komen, is het vooral Donald die deze gelegenheid aangrijpt om punten te scoren bij Oom Dagobert. Maar niets lijkt Magica met haar nieuwe toverstaf te kunnen stoppen.  Het verhaal werd getekend door het Spaanse tekenaarsduo Jordi Alfonso en Tony Fernández.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En dan tenslotte de nieuwe Eppo van deze week (nr 8-2021). Daarin vind je in de rubriek Varia op pagina 25 bij het kopje 'Texel gedankt''  de puzzelplaat die Danker Jan samen met Eric Hercules, De Texelse Courant en Uitgeverij L. Behalve een stripheldin die aan Texel gelieerd is en de tekenaar die de eerdere Texelse puzzels tekende, zie je ook Julia uit De avonturen van Hel terug op deze plaat, zoals je haar nog niet vaak gezien hebt. Zelf had ik het geluk deze plaat op ware grootte te mogen zien en dat is nog indrukwekkernder dan wat je deze week al in Eppo ziet. Danker Jan plaatste onderstaand bericht gisteren samen met de complete plaat in kleur op zijn Facebookpagina

Vorig jaar heeft Dick Heins een 'Jan van Haasteren' puzzel getekend met Texel als onderwerp. Wegens doorslaand succes is er dit jaar opnieuw een puzzel van het eiland gemaakt. Deze keer heb ik me er op uit mogen leven. Wie voor april en mei van dit jaar op Texel een vakantie boekte zou hem zelfs gratis krijgen. Ik weet niet of dat vanwege decoronabeperkingen nog allemaal volgens plan verlopen is. Hij is in ieder geval binnenkort ook in de EPPO webshop te bestellen.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: