zaterdag 22 februari 2020

...en de andere publicaties van deze week

Behalve de ingezonden brief van Rob publiceert Eppo deze week ook nog Kleine Napoleon. Op pagina 4 van de nieuwe Eppo is Kleine Napoleon heel even terug als antwoord op de vraag met welke strip Dick Heins in 2009 in Eppo debuteerde. En de goede oplossing is uiteraard Kleine Napoleon, waarvoor ik destijds de scenario's schreef.

(Illustraties: Dick Heins)
De complete serie gags van Kleine Napoleon werd in 2016 door 't Vlaams Stripcentrum uitgegeven in bovenstaand album.

Ook Tokkie Tor is terug en wel op pagina 29 t/m 33 van de nieuwe Donald Duck (nr 9-2020), met een verhaal waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef.

(Schets: Paul Hoogma)

Puindorp wordt aangevallen en dat is op zich niets bijzonders, ware het niet dat de aanval deze keer van twee kanten komt. De Rode Mieren hebben het weer eens op Puindorp voorzien, maar ook de piraten van Kapitein Goudkever die dringend behoefte hebben aan extra voedsel in deze wintermaanden. Door een opmerking van Bo komt Tokkie op het idee de mieren en piraten elkaar aan te laten vallen, zodat Puindorp er geen last van heeft. Maar het loopt niet helemaal zoals hij gepland had.

Tenslotte nog een co-productie op pagina 50 van de nieuwe Tina (nr 9-2020). Daar vind je een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel (voorheen Saskia Janssen), die ook met het idee voor deze gag kwam. Catootje wil graag nieuwe laarzen met lichtjes in de zolen. Jan heeft zo zijn twijfels en hij lijkt gelijk te krijgen als eenmaal een van de twee lichtgevende laarzen niet meer blijkt te werken. Waarop Jan meteen met de laarzen terug naar de winkel gaat. Maar ja, Jan is niet iemand die makkelijk met zijn tijd mee gaat.
De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: