zaterdag 8 februari 2020

Donald Duck 7-2020

Met Valentijnsdag in aantocht staat ook de Donald Duck van deze week (nr 7-2020) in het teken van Valentijn. Toch zijn de twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef niet speciaal geschreven voor Valentijnsdag, al heeft het Donald Duck-verhaal 'Een taart voor Katrien' op pagina 16 t/m 20 wel een Valentijnstintje. Zoals de titel al zegt bakt Donald een taart voor Katrien. Helaas heeft Donald nogal de neiging om de recepten te 'verbeteren'. Die verbeteringen pakken behoorlijk verkeerd uit en Katrien daagt Donald uit om een taart te bakken 'zoals de winnaar van Heel Duckstad Bakt'. Als dan blijkt dat de recepten gewoon om de site van het Duckstadse tv-programma staan, lijkt het bakken van een taart voor Katrien een koud kunstje. Maar Donald kan het 'verbeteren' van de recepten helaas niet laten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Vervolgens vind je op pagina 32 en 33 het verhaal 'Rakker blijft wakker', waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma.

(Schets: Paul Hoogma)

Rakker heeft 's avonds nog geen zin om te gaan slapen en wil liever spelen. Hij knijpt er stiekem tussenuit en gaat op zoek naar een speel-kameraadje. Maar degenen die nog buiten op straat zijn, zijn nou niet bepaald de leukste dieren en mensen om mee te spelen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: