zaterdag 1 februari 2020

De nieuwste strippublicaties

1. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 34: Buren met blauw bloed

(Illustratie: © Disney)

Nieuw in de winkel deze week het 34ste album uit de serie 'Vrolijke stripverhalen van Donald Duck', getiteld. Met daarin op pagina 37 t/m 40 het Willie Worlel-verhaal 'Milieu' waarvoor ik begin deze eeuw het scenario schreef. Het verhaal is geinspireerd op de zogenaamde groene-golfpalen die rond die tijd hun intrede deden. De burgemeester ergert zich nogal aan het feit dat hij voortdurend moet stoppen voor rood licht. En dus vindt Willie de Duckstadse variant van de groene-golfpaal uit, die er voor moet zorgen dat automobilisten zo min mogelijk brandstof verspillen aan afremmen en optrekken. Helaas houdt Willies groene-golfpaal niet zo heel veel rekening met de andere verkeersregels en al helemaal niet met de verkeersveiligheid. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 12-2004.


2. Donald Duck 6-2020

Ook in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 6-2020) vind je een verhaal waarvoor ik het scenario schreef en wel op pagina 26 en 27. In het Grote Boze Wolf-verhaal 'De ijspretbederver' wil Wolfje gaan schaatsen met de biggetjes. Maar Midas vindt dat een echte wolf niet met biggen schaatst en wil dat Wolfje een wak in het ijs hakt om zo voor iedereen en de biggetjes in het bijzonder de ijspret te bederven. Natuurlijk doet Wolfje zijn best, maar kan het uiteindelijk niet over zijn hart verkrijgen. Met als gevolg dat Midas het zelf maar doet. Wat hij echter niet weet is dat zijn collega-booswichten heel andere plannen hebben met de ijsbaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez. 


3. Hel-schets voor...?
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En tenslotte plaatste Danker Jan deze week deze schets van Hel op zijn Facebookpagina. Het is geen plaatje uit het nieuwe verhaal en vooralsnog ook nog niet uit een volgend verhaal. Maar wat dan wel? Wie de reacties onder deze post leest, weet het. De schets is bedoeld voor een nieuwe goede-doelveiling die over een paar weekn plaats zal vinden. Het hoe, wat en waar lees je binnenkort op de Facebookpagina van Danker Jan en natuurlijk ook hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: