vrijdag 1 februari 2019

Nieuws uit de Bob Evers Nieuwsbrief

De 52ste Bob Evers Nieuwsbrief is verschenen. Met daarin de laatste nieuwtjes over de avonturen van Bob, Jan en Arie en het leven en werk van auteurs Willy Van der Heide en Peter de Zwaan. Zo schrijven John Beringen en Roger Schenk in deze Nieuwsbrief een artikel over de vrouwelijke personages in de Bob Evers-verhalen.  En laat dat artikel nu geillustreerd worden met de cover van ons  vijfde Bob Evers-stripalbum 'Een overval in de lucht'. Natuurlijk komt Lalou Lalonde aan bod in dit artikel, maar ook tante Ginny, over wie er nog meer nieuws te vertellen is. En er zijn meer vrouwen te vinden uit de verhalen die we tot nu toe verstript hebben, zoals de vrouwen uit 'Een vliegtuigsmokkel met verrassingen', Sonja Straperli uit 'Kabaal om een varkensleren koffer' en natuurlijk Marianne, de huishoudster van Kolonel Prins. Ook is er aandacht voor misschien het beroemdste vrouwelijke personage uit de Bob Evers-reeks, Lois Bennett, die een bijna hoofdrol krijgt in het vervolg van de Briefjesjacht-trilogie 'De jacht op het koperen kanon' en "Sensatie op een Engelse vrachtboot'. De scenario's voor deze verhalen met veel plezier geschreven, maar zoals bekend, zal Hans deze verhalen helaas niet meer tot strip uitwerken en zullen we dus ook nooit weten hoe Hans Lois vorm zou hebben gegeven. Datzelfde geldt voor de beide diamantsmokkelaar uit 'Tumult in een Toeristenhotel'. Carlotta en Lilian. Ook van dit verhaal ligt het scenario klaar, maar naar welk uiterlijk Hans deze personages zou hebben gegeven kunnen we alleen maar raden.

Gelukkig zorgt auteur Peter de Zwaan ervoor dat  Bob, Jan en Arie springlevend blijven. Peter kondigt in het artikel 'Verhalen en voornemens' in deze nieuwe Bob Evers Nieuwsbrief maar liefst drie nieuwe Bob Evers boeken aan. Als eerste deel 62: De gouden greep van Tante Ginny, waar Tante Ginny dus jaren na 'Een overval in de lucht' weer haar opwachting zal maken in de Bob Evers boekenreeks.

(Illustratie: bron: Bob Evers Nieuwsbrief 52)

Tegelijkertijd verschijnen ook deel 63; Deining rond een drafbaan' en het tweede Bob Evers verhalenboek 'Een trio en drie dubbele duo's'. Bovendien kondigt Peter ook de herdrukken van deel 51 t/m 53 aan én... twee nieuwe Bob Evers-boeken aan voor 2020!. Traditiegetrouw verschijnen de boeken rond de Paasdagen. Rond die tijd lees je er alles over op dit blog en natuurlijk op de site van Peter de Zwaan.

Geen opmerkingen: