vrijdag 8 februari 2019

Donald Duck 7-2019

Het is Valentijnsdag in de tijdschriften van deze week! En dat betekent volop aandacht voor Valentijnsdag in de nieuwe Donald Duck (nr 7-2019). Op pagina 32 t/m 34 vind je het al eerder aangekondigde vervolg op het Panchito-verhaal uit Donald Duck nr 1 van dit jaar, waarin Senor Martinez verliefd werd de leidende merrie van een kudde wilde mustangs.

(Schets: Paul Hoogma)

In dit vervolg zien Panchito en Senor Martinez de wilde mustangs en de leidende merrie weer terug. Maar de merrie is boos op Senor Martinez omdat hij er destijds voor koos Panchito te redden en niet haar. Kortom, Senor Martinez heeft iets goed te maken bij de merrie. Panchito helpt hem daarbij door een speciaal Valentijnsafspraakje voor Senor Martinez en de merrie te organiseren. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn eigen Valentijnsdag? Net als het eerste verhaal schreef ik ook dit vervolg samen met collega Paul Hoogma en werd het verhaal meesterlijk getekend door Tim Artz. Let dus vooral op de vele details en achtergrondgrapjes die Tim in de tekeningen verwerkte en vooral op de winkel met paardenspullen.

Behalve de wekelijkse Donald Duck ontvangen de abonnees deze week ook een speciaal abonneenummer. En ook dat staat helemaal in het teken van Valentijnsdag. Speciaal voor dit nummer schreef ik het Duckiesverhaal dat op pagina 30 t/m 33 te vinden is. Waarin Kwik, Kwek en Kwak voor Donald een Valentijnskaart en -boeket bij Katrien moeten bezorgen. Dit tot grote ergernis van de neefjes die zich zwaar voor schut voelen lopen. Tot overmaat van ramp komen ze ook nog Arie en Willem tegen. De twee pestkoppen zorgen ervoor dat het boeket naar de bovenste verdieping van een flatgebouw wordt gestuurd en zie het dan maar eens terug te krijgen. Het verhaal werd getekend door de  Spaanse tekenares Carmen Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: