vrijdag 15 februari 2019

Het Tina Lieve Diertjesboek

(Illustratie: © Sanoma)
Deze week nieuw in de winkel: het Tina Lieve Diertjesboek. Een dierenfeestje in boekvorm met quizzen, puzzels, spelletjes en heel veel strips.

(Illustratie: Peter FitzVerploegh)

Waaronder op pagina 45 t/m 48 het verhaal 'Het kermishondje'. Waarin Inge en Roxan na een bezoek aan de kermis een jong hondje op straat vinden. Roxan neemt het diertje als eerste mee naar huis, maar dat blijkt geen succes. Ook bij Inge thuis kan Bobbie, zoals Roxan het hondje inmiddels genoemd heeft, niet blijven. En dus informeren de meiden bij iedereen in de hele buurt of ze weten waar Bobbie vandaan komt. En dan is er ook nog Inge's buurjongen Daniel die op Roxan behoorlijk wat indruk maakt. Het verhaal werd getekend door Peter FitzVerploegh en eerder gepubliceerd in Tina 50-2016.

Op pagina 80 en 81 vind je vervolgends twee gags van Karlijn, Catootje en de ouders waarvoor ik samen met Saskia Janssen het scenario schreef. Uiteraard hebben beide gags met dieren te maken. Een gag over een zelfbedachte quiz in de dierentuin waar Jan en Karlijn eerst samen een team vormen en het in de finale tegen elkaar opnemen. Wie er wint? Dat lees je deze week in de nieuwe Tin Lieve Diertjesboek. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Tony Fernández en eerder gepubliceerd in Tina 34-2011.

Op pagina 81 draait alles om een dierentuin-abonnement. Je kent vast wel het soort acties waarbij je een cadeautje krijgt, als je iemand anders lid van iets maakt. Wel, op zo'n soort situatie is deze  Karlijn-gag ook gebaseerd. Het was Saskia die bedacht dat het in dit geval om een dierentuinabonnement zou moeten gaan. En dat leverde dan meteen weer een heel leuke clue op voor het laatste plaatje van deze gag. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 4-2013.

Geen opmerkingen: