maandag 4 juni 2018

...en het andere stripnieuwsIntussen is op de site van Sandawe de crowdfundingsactie voor de luxe zwart-wit editie van Helena 2: Le codex de la Sibylle met een maand verlengt.  59 % van het streefbedrag binnen. Het album van 20 euro komt er zeker, maar van de albums met de extraatje weten we dat nog niet. Al zou 25 dagen moeten zijn om ook de rest van het streefbedrag binnen te halen. We kunnen dus nog steeds extra sponsors gebruiken.

Al bij 400 euro krijg je de beide zwartwit albums van Helena compleet met ex-libris, een fascimile van de beide covers en twee persoonlijke dedicases op kunstpapier   Maar je kunt ook voor een of meer van deze extra's kiezen via de uitgaven van respectievelijk 20, 40, 80, 100, 150, 200 of 300 euro.
 

Mocht je interesse hebben in een of meer van deze speciale Franse uitgaves van Rhonda en/of Hel, neem even een kijkje of de site van Sandawe bij Helena, le codex de la Sybille. Meer informatie over de crowdfundingsactie rond de Franse uitgave van Hel van uitgeverij BDMust vind je uiteraard ook op de Facebookpagina van Danker Jan.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En daar vind je ook de nieuwe persoonlijke Hel-postzegels die Danker Jan liet maken. Met daarbij het besluit om voortaan altijd zelf postzegels te maken. Op Danker Jan's Facebookpagina zijn in de reactie ook allerlei ideeen te lezen van hoe dit soort postzegels ook voor de liefhebbers beschikbaar gesteld zouden kunnen worden. Wie weet, dus binnenkort ook op de diverse stripbeurzen te koop.
(Foto: Alex Odijk)

In de nieuwe Stripnieuws (nr 71) vind je in het Schapnieuws, vanaf pagina 38, een terugblik op de Stripdagen. Daarin ook aandacht voor de signeersessies van de Donald Duck, Tina en Jan, Jans en de kinderen-schrijvers en tekenaars zoals Wilma van den Bosch, Gerard Leever, Jeroen Steehouwer, Michel Nadorp, Maarten Gerritsen, Jan Roman Pikula, Jan Vriends, Daniel van den Broek, Saskia Janssen en ikzelf. Aan Jeroen wordt overigens in de nieuwe Stripnieuws een groot artikel gewijd vanwege zijn 30-jarig jubileum, waarin ook Donald Duck een grote rol speelt.

En over Donald Duck gesproken, voor Donald Duck 24-2018, het nummer dat later deze week verschijnt, wordt het Oom Dagobert De schat van Duckbard Duckson aangekondigd. Een 16 pagina's tellend avonturenverhaal dat Paul Hoogma en ik samen schreven, met als inspiratiebron een van Pauls vakanties. Maar daarover later deze week meer.

Geen opmerkingen: