woensdag 9 mei 2018

Bob, Max, Hel en Donald in Deventer

Een week na de Stripdagen in Utrecht vond in Deventer de jaarlijkse Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs plaats. Danker Jan was zo aardig om Cindy en mij zowel heen als terug te geven, zodat we ruim voor tien uur bij de Lebuinuskerk aankwamen. IJsbrand en Eric waren al aanwezig en hadden hun stands al volledig ingericht. Natuurlijk was er eerst de gebruikelijke kop koffie en het begroeten van de andere stripcollega's. En intussen richtten Danker Jan en ik ook onze stands in.


Om tien gingen de  deuren van de Lebuinuskerk officieel open en kregen we meteen de eerste bezoekers aan onze tafels. Vanaf dat moment kreeg ik van twee kanten albums naar me toegeschoven.

(Foto's; Cindy Horevoorts)

Verschillende malen kochten mensen zelfs de hele Max Miller-serie tegelijk, zodat we er ook in dit jaar in Deventer weer een aantal nieuwe lezers bij kregen. Ook was er belangstelling voor het making-of album 'Achter de schermen van... Max Miller - Schaduwspel, waarvan er inmiddels nog meer een zeer beperkt aantal beschikbaar zijn.


Uiteraard werden alle albums door IJsbrand van handtekening en tekening van veelal Max, Eva of beiden voorzien en in het geval van 'De Orde van de Blauwe Steen', Schaduwspel' en Achter de schermen van... Max Miller - Schaduwspel ook van een tekst door mij.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
Ook van de beursposter van vorig, die in Max Miller-stand te koop was, mocht IJsbrand een aantal exemplaren signeren.
 
(Foto: Cindy Horevoorts)

Van de kant van Danker Jan kreeg ik regelmatig De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex toegeschoven om die te voorzien van tekst en handtekening, net als de Dossier Editie van de De Sibylle-codex.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Maar ook van deel 1: De koffers van Raz Fadraz, de Hel schetsboeken en het Agent 327 hommage-album mocht Danker Jan flink wat exemplaren signeren. Alles bij elkaar heb ik ook heel wat tekeningen van Hel, Julia, Toy of plot mogen bewonderen. Maar ook was er verzoek voor een van de Romeinse soldaten. En al die tijd stond bij Eric een rij mensen met vooral belangstelling voor de albums van January Jones.

 
(Illustratie: Daan Jippes, © Disney)

Tussen Max Miller en Hel door was er ook veel vraag naar Donald Duck. Ik mocht onder andere Donald, Dagobert, Katrien, Willie, Guus en Kwik, Kwek en  Kwak tekenen in album, pocket of schetsboek.

En ook was er weer belangstelling voor Bob Evers, in het bijzonder voor de drie albums van de Zuidzee-trilogie. En waar in Utrecht 'Drie jongens op een onbewoond eiland' uitverkocht raakte, was het nu de beurt aan 'De strijd om het goudschip'.

En in 'Kabaal om een varkensleren koffer' heb ik zelf op verzoek nog Arie proberen te tekenen. En tussendoor werden we door de medewerkers van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs voorzien van koffie, cola, water en andere drankjes.

(Foto's: Cindy Horevoorts)
Tussen half één en half twee was er een lunch voor de aanwezige stripmakers, waar we even gezellig onderling konden bijpraten.  Daarna nog even snel een rondje langs de andere stands, om vervolgens weer plaats te nemen aan mijn eigen tafel. 
 
Ook 's middags werden er veel Max Miller, Hel- Donald Duck albums gesigneerd, met af en toe een exemplaar van Bob Evers er tussendoor. En ook bij Eric stonden er tot het einde toe mensen aan de stand.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Zo werd het uiteindelijk vier uur en werd het tijd om de overgebleven albums in te pakken, iedereen gedag te zeggen en uiteindelijk huiswaarts te keren. Al met al dus een heel gezellige, sfeervolle en zeer geslaagde dag daar in Deventer.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Daarom wil ik in de eerste plaats dan Harry , Michelle en alle andere medewerkers van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs  bedanken voor de uitnodiging, de organisatie en de algehele ontvangst in Deventer en voor de fles wijn die we mee naar huis mochten nemen.
(Foto: Alex Odijk)

Cindy, IJsbrand, Danker Jan, Fons, Wilma, Pascal, Joop, Herman, Tim, Ruud, Ron, Patrick, Jeroen en Paul, bedankt voor de gezelligheid in en om de diverse stands, Danker Jan, eveneens bedankt voor de lift van en naar Deventer, Ron voor de extra Bob Evers albums en Cindy en Alex, dank jullie wel voor de foto's bij deze blogpost. En verder natuurlijk iedereen die in Deventer speciaal voor ons en onze strips een bezoekje bracht aan de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: