donderdag 28 december 2017

Rhonda zonder Rhonda!

De laatste Eppo van dit jaar (nr 26-2017) ligt vanaf vandaag ook in de winkel, met daarin uiteraard de 10e aflevering van Rhonda's 'Route 66'. Dit is wat Hans daarover eerder deze week op de Help me, Rhonda-blog schreef:

Na de kerst-Eppo van vorige keer, op de drempel van de feestdagen, vrijdagmiddag, verrassend genoeg, toch nog een Eppo in de bus gevonden. En de 3 pgs aflevering van de Rhonda sequel in deze laatste Eppo van het jaar, je gelooft het niet, volstrekt zonder onze hoofdpersoon Rhonda!


En dat, terwijl je dat misschien niet zou zeggen, kijkend naar onderstaande layouts. Er loopt daar immers toch een leuk meisje rond, sprekend gelijkend  op onze hoofdpersoon? Okee, om dat raadsel te doorgronden, moet je de strip natuurlijk even ècht gaan lezen. Nu in het blad of straks in het album. Bij deze van harte daartoe uitgenodigd, vanzelf.
Als je bovenstaande, zoekerige, snelle schetsen  trouwens legt naast de finals in het blad, kun je aardig zien hoeveel stadia zo'n maakproces voor deze pagina's van begin naar eindproduct hier soms moet doorlopen. Veel plaatjes werden opnieuw gerangschikt en er werd gehakt en gebroken in compositie en zoomfactor. Het creatieve proces volop aan de gang.

Nog even iets anders. Vorige week is heel stilletjes deel twee van de Rhonda-trilogie verschenen in albumvorm in het Duits.  Ik kreeg deze site doorgestuurd, maar misschien zijn er inmidddels meer plaatsen waar dit album te bekomen is. Voor wie onze heldin graag Duits hoort spreken. Perfect nagesynchroniseerd, trouwens! Goed gedaan! Lipsync perfection!

En terwijl al onze hoofdpersonen in de strip richting Chicago snellen, gaan jij, bloglezer, en ik alweer een nieuw jaar tegemoet.
Ik wens je natuurlijk hele fijne dagen en hoop van harte ( vermits we natuurlijk het politiek-industrieel complex en hun verborgen meesters  nog één jaartje extra van ons af kunnen houden)  dat 2018 een goed jaar mag worden!!!

Geen opmerkingen: