vrijdag 15 december 2017

De nieuwste strippublicaties

(Illustratie: Ulrich Schroder, © Disney)
Maar liefst vier nieuwe Donald Duckalbums verschenen bij Action.

(Illustratie: Daniel Pérez, © Disney)

In drie daarvan zijn er verhalen te vinden waarvan ik, al dan niet samen met collega Paul Hoogma, het scenario schreef. In  het album 'Vol vroljike verhalen!' vind je op pagina 58 t/m 67 het Grote Boze Wolf-verhaal 'Booswichtenleider' waarin Stef de leiding van de Booswichtenclub op zich neemt en besluit niet alleen de biggetjes of Broer Konijn te gaan vangen, maar alle eetbare dieren voor een heerlijk feestmaal. Zelfs Wolfje lijkt zich onder zijn leiding te ontwikkelen tot een echte booswicht. Of toch niet? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 44-1999 en het Donald Duck Vakantieboek 2007
(Illustratie: Jan Roman Pikula, © Disney)

In het album 'De leukste avonturen!' vind je op pagina 64 en 65 een Joe Carioca-gag die ik samen schreef met Paul Hoogma.

(Illustratie: Jordi Alfonso, © Disney)

Joe heeft genoeg van het gezeur om tips van de verlegen Juan en stuurt hem de bibliotheek in om daar maar een boek over het versieren van senhoritas te gaan lenen. Met onverwachtse gevolgen. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso en eerder gepubliceerd in Donald Duck 50-2004.
(Illustratie: Daan Jippes, © Disney)

In het album 'Vol grappige strips! vind je op pagina 58 t/m 63 nog een verhaal dat ik samen met Paul schreef.

(Illustratie: Conrad Lazaro, © Disney)

Een Grote Boze Wolf-verhaal waarin de Booswichtenclub ontevreden is over de kwaliteit van het onderwijs in het bos en besluit zelf een Booswichtenschool op te richten. Patty Klein bracht ons op het idee voor dit verhaal, dat getekend werd door de Spaanse tekenaar Conrad Lazaro en eerder werd gepubliceerd in Donald Duck 9-2000.

Met nog tien dagen tot aan Kerstmis zijn de meeste tijdschriften van deze week al volledig in kerstsfeer. Zo vind je in de nieuwe Donald Duck (nr 51-2017) op pagina 13 t/m 17 het Madam Mikmak-verhaal 'Het kerstdiner van Holle Bolle Gijs', waarin de Wonderwagen van Holle Bolle Gijs de kerstdiners van de boeren in de omgeving naar zich toe trekt. Dit natuurlijk zodat Holle Bolle Gijs zijn eigen kerstdiner kan samenstellen. En wie krijgen hier de schuld van? Juist, Mikmak en Hortensia. En die weten de Wonderwagen van Gijs op hun eigen manier te gebruiken. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Ramón Bernado.

Ook Karlijn, Catootje en de ouders vieren kerst op pagina 50 van de nieuwe Tina (nr 51-2017). Om eens wat andere versieringen te hebben, besluiten Karlijn en Catootje kerstkransjes te maken voor in de boom. En Opa en Jan willen wel kerststerren maken voor bij de thee. Maar dankzij het kookboek van Moeps pakt een en ander toch anders uit. Ik schreef het scenario voor deze gag samen met collega Saskia Janssen en de gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

En natuurlijk gaan deze week ook de avonturen van de kleine Nell weer door in "Puppy Love' Metro. Hans en Caroline introduceren deze week het laatst bekende karakter uit Puppy from Hell, namelijk Soutka. Nell raakt haar gele kip kwijt aan deze Shoutka, die door Robin omschreven wordt als 'de bullebak van de Planetenbuurt'. Nell rekent min of meer op de hulp van''grote broer' Robin om haar gele kip terug te krijgen, maar of die nu zo behulpzaam is?

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: