zaterdag 30 december 2017

Donald Duck 1-2018

Nog maar twee dagen en we beginnen weer aan een heel nieuw jaar. En inmiddels liggen de eerste tijdschriften van 2018 al in de winkel. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Donald Duck (inderdaad, nr 1-2018). Met op pagina 16 t/m 19 een Broer Konijn-verhaal dat ik op verzoek van de Donald Duckredactie speciaal voor dit eerste nummer van 2018 schreef. Het verhaal zou zich afspelen tijdens een ijskoude winterdag. Qua sfeer baseerde ik me op de klassieke Amerikaanse Broer Konijn-verhalen. Dus hebben we niet alleen sneeuw en ijs, maar ook een grot met daarin een warme bron.
En na lange tijd slagen Meneer Vos en Meneer Beer er weer eens in Broer Konijn te vangen, maar het duurt. En dan hebben ze de hulp van Broer Konijn hard nodig om aan hun belagers te ontsnappen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Sneeuw en ijs inspireerden me drie jaar eerder ook tot het verhaal uit Katrien's dagboek dat je op pagina 39 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck vindt. Katrien heeft genoeg van de problemen waar ze door de ruziende Donald en Guus steeds in verzeild raakt. En als er dan eindelijk weer ijs ligt, besluit ze niet met Donald of Guus te gaan schaatsen, maar met haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje. Maar ja, dat wil niet zeggen dat de problemen dan voorbij zijn. Vooral niet omdat Donald en Guus dan maar zonder Katrien naar de schaatsbaan gaan en daar hun ruzie voortzetten. Zodat Katrien's ijspret verandert in een giga sneeuwballengevecht waar zelfs de dames  van de Damesclub bij betrokken raken. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien.

(Illustratie: Carmen Perez, © Disney)

En het nieuwe jaar begint meteen goed, want voor Donald Duck nummer 2 van dit jaar staat het Oom Dagobert-verhaal 'De schat van Cocoseiland' aangekondigd. Deze keer geen sneeuw en ijs maar 'warme streken, want we reizen af naar Costa Rica. Maar daarover volgende week meer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: