maandag 6 maart 2017

Rhonda in het Stripjournaal!

Eindelijk weer eens nieuwe blogpost van Hans, afkomstig van de Help me, Rhonda-blog. Met groot nieuws dat ook op dit blog mag ontbreken:

 https://stripjournaal.com/2017/03/04/podcast-hans-van-oudenaarden/
Okee, nuuuuuuuuuuuuuuu is wel weer even genoeg met de mediastilte op deze blog rondom Rhonda en mezelf! Veel dank alle aardige fans, die zich bezorgd afvroegen hoe het met mijzelf en onze Amerikaanse strip-schoonheid ging. Wees gerust. Ik ben zeer gezond  en ook Rhonda is in prrrrrrrima conditie.
https://stripjournaal.com/2017/03/04/podcast-hans-van-oudenaarden/
De afgelopen maanden bleken echter zo druk met allerlei non-stripzaken, dat het bloggewijs communiceren met de wereld er gewoon even bij in schoot. Ik hoef het niemand uit te leggen. Het leven is een koppige verstoorder van ieders mooie blog-plannen.

https://stripjournaal.com/2017/03/04/podcast-hans-van-oudenaarden/
Maar nu. Waar weer te beginnen? In deze eerste, nieuwe posting maar even bij het meest recente Rhonda nieuwtje misschien?
Afgelopen donderdag had ik Robin Vinck van het Stripjournaal hier in de VanO studio op de koffie. Het stripjournaal wilde een podcast opnemen, om me es te vragen hoe het ermee stond. met mij, met de nieuwe Rhonda en met Frankrijk enzo. Het werd een leuk gesprek, waarin ik eea kon laten zien en wat kon vertellen over geschiedenis en toekomst van m'n werk.
https://stripjournaal.com/2017/03/04/podcast-hans-van-oudenaarden/
En het Rhonda- podcast-gesprek bleek uiteindelijk ook nog een klein beetje te gaan over dit vreemde mormeltje. Mag ik je voorstellen, bloglezer: Dit hier is schapendoespup Fiep, die sinds een paar maandjes de nieuwe VanO-studio hond is geworden.

2 opmerkingen:

Kees van den Bos zei

Mooi nieuws Frank. Het nieuws dat je wist dat zou komen nietwaar? Helaas Rijswijk dit jaar moet overslaan ivm griep en Hans heeft in de podcast ook zo'n zelfde kuchje maar dat slijt wel. Leuk weer zo'n inkijkje met de videobeelden en uitvoerig interview in de podcast. Verhaal is klaar, 'alleen' nog inkten en daarna natuurlijk letteren, inkleuren. Info leveren voor de dossier-editie maar dat heeft denk ik nog wel even: ik schat zo in volgend jaar het album op de Stripdagen na afronding voorpublicatie in Eppo. En dan daarna...Hans licht een klein tipje van de sluier op maar het kan nog veel kanten op. Bob Evers vervolg lijkt nog het moeilijkste als ik Hans zo hoor. Die 5 boeken stonden al klaar in een tasje om te laten signeren maar dat houden we even te goed.

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Nou, eerlijk gezegd, dit nieuws was voor mij ook helemaal nieuw. Goed dat we dankzij het Stripjournaal weer helemaal up-to-date zijn wat betreft Rhonda. Als ik het allemaal zo hoor en zie, denk ik dat je gelijk hebt: grote kans dat Rhonda 3 tijdens de Stripdagen 2018 als album verschijnt
Een Bob Evers-vervolg zou makkelijker zijn als de strip ook in het Frans (of Duits) zou verschijnen. Maar ja, al die verschillende rechten... Intussen zijn die rechten overigens van eigenaar gewisseld dus wie weet. Maar ik kan goed voorstellen dat Hans voorlopig de voorkeur geeft aan een nieuw 'Rhonda-achtig' project om de bekendheid in Frankrijk vast te houden en indien mogelijk te vergroten.
Jammer dat je de Stripdagen van dit jaar gemist. Voor ons wat het een goede beurs. Veel albums mogen signeren, niet alleen Duck, maar ook bijvoorbeeld Max Miller. Daardoor heb ik, buiten de uitreiking van de Stripschapprijzen, verder ook niet heel veel gezien van de Stripdagen. Zodra ik de foto's heb, plaats ik nog een uitgebreid verslag over de Stripdagen op dit blog.
Alvast prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank