vrijdag 13 november 2015

De strippublicaties van deze week

Behalve het speciale Katrien Jubileumalbum verscheen er deze week natuurlijk ook een nieuwe editie van het vrolijke weekblad Donald Duck (nr 46-2015). Met daarin op bladzijde 12 t/m 16  een Hiawatha-verhaal waarvoor ik iets meer dan een jaar geleden het scenario schreef.  Het verhaal is gebaseerd op een bestaande Indiaanse legende. En het is Oude Zwamneus die deze legende, die van de Drakengeest van de Rode Berg, tijdens een Rondbuikenfeest na de zoveelste mislukte aanval van de Pafwangs, aan de andere Rondbuiken vertelt. Wat Oude Zwamneus en de andere Rondbuiken echter niet weten is dat er nog één verslagen Pafwang in het struikgewas is achtergebleven. En laat die nu net op het idee komen om samen met de andere Pafwangs de legende van de Drakengeest nieuw leven in te blazen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano.

Een andere legende, Rhonda, is ook weer even terug in de nieuwe Eppo (nr 23-2015). Niet als strip, maar in een brief in de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. Een brief die in eerste instantie niet heel positief lijkt over Rhonda, maar dat even later juist wel blijkt te zijn. Voor het tekenwerk van Hans heeft deze briefschrijver uiteindelijk niets dan lof.

Op bladzijde 15 van de nieuwe Eppo lees je tenslotte alles over het grote 40 jaar Eppo-feest volgende week zaterdag bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Met signeersessies, workshops, albumpresentaties en wat al niet meer. Meer daarover volgende week op deze blog.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: