vrijdag 27 november 2015

De nieuwste publicaties

De nieuwe Eppo (nr 24-2015) ligt in de winkel. Met daarin op bladzijde 17 de uitslag van Eppo-enquete. Een prachtige uitslag, want Rhonda scoort maar liefst een 7,6 en is daarmee een van de tien populairste vervolgstrips uit Eppo. Hans, van harte gefeliciteerd met deze uitslag. En voor iedereen die Rhonda in de Eppo-enquete een hoog cijfer heeft gegeven, heel hartelijk bedankt voor jullie stem.

Sinds vandaag ook in de winkel, de nieuwe Donald Duck (nr 48-2015). Met daarin op bladzijde 16 t/m 20 een nieuw Pinokkio-verhaal, waarvoor ik vorig jaar het scenario schreef. Pinokkio wordt lid van een geheime club met tot dan toe maar één lid: Jantje Lampepit. En Pinokkio mag lid nummer twee worden als hij erin een slaagt een muziekdoosje terug te vinden dat Jantje Lampepit even tevoren uit de werkplaats van Gepetto heeft meegepikt. Als Pinokkio daarin slaagt, krijgt hij ook de echte schat van Jantje Lampepits geheime club te zien. En laat dat laatste nu opgevangen worden door Jantje Fatsoen en Sluw de Kater die ineens meer dan geinteresseerd in een lidmaatschap van Lampepits geheime club. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Domenéch.

En aangezien het volgende week Pakjeavond is, mag een Sinterklaasverhaal natuurlijk niet ontbreken. In de nieuwe Tina (nr 48-2015) vind je op bladzijde 48 t/m 50 een gloednieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders dat helemaal in het teken staat van Sinterklaas en waarvoor ik het scenario samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen. Onze inspiratiebron waren de vele intochten die Sinterklaas rond deze tijd van het jaar in evenzovele dorpen en steden houden. Maar bij de familie Tromp in het dorp gaat er iets mis. Allereerst kunnen Jeroen en zijn broertje niet naar de intocht, omdat ze snipverkouden, zo niet grieperig zijn. En dan wordt ook Amerigo nog ziek. Gelukkig weet Catootje een prima vervanger voor Amerigo: haar eigen paard Kobus. Maar of dat nu zo'n verstandige keuze is? Het verhaal werd getekend door  de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

1 opmerking:

Hans van Oudenaarden zei

Zeker! Prachtige uitslag voor Rhonda, Frank, maar relativering op z'n plaats. Het zijn maar cijfers, niet persé een afspiegeling van de werkelijkheid.
De best scorende strips zijn telkens de oudste strips, of de eenduidige opvolgers daarvan. Is de gemiddelde Eppo-lezer zó ra-bi-aat conservatief? Een soort grafische VVD-er? Of zijn deze cijfers op een of andere manier ge-nudged?