zondag 13 september 2015

Vragen, vragen, vragen en de Rhonda-albums!

Vorige week al plaatste Hans onderstaande blogpost op de Help me, Rhonda-blog (http://www.hmrcomic.blogspot.nl/) die alles te maken heeft met de laatste aflevering van Rhonda 2: Rebecca die deze in Eppo zal worden voorgepublicaties en met de albums die we volgende maand kunnen verwachten. En natuurlijk mag deze info ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken.

Het zit er weer voor even op, blogvriend. Vandaag voorlopig weer de allerlaatste episode Rhonda in Eppo. De laatste twee pagina's van m'n Rhonda-verdiepingsdeel als piepklein uitsmijtertje na de hele voorpublicatie gaan er vandaag uit.  Deel twee is klaar!
We weten inmiddels een heleboel, maar op een of andere manier . . .  is het er allemaal nog niet veel duidelijker op geworden. Warhoofdige Rhonda is dus nu uiteindelijk met psychiatertje Dutch mee op de motor en Carl op de vlucht voor z'n eigen Maffia-baas. En ons CIA onderknuppeltje McCluhan, op de verre achtergrond, is kennelijk nu van allerlei onfrisse Maffia-CIA-zaken op het spoor.  
Vragen, vragen. Overduidelijk als dubbelganger ingehuurd, bleek onze vergeetachtige  dubbelganger Rhonda  onverwacht opeens haar acrobatische vader op een oude foto te herkennen. En die gemene Cagman schrikt zich op haar beurt weer  k a p o t als Rhonda te kennen geeft dat ze zich iets kan herinneren over die geheimzinnige vader.
Hoe kan deze dubbelganger dat soort dingen weten? Dat kan toch helemaal niet! Het is gewoon onmogelijk, dat dubbelganger Rhonda dat weet. Tenzij  . . .
Cagman concludeert uiteidelijk, met enig verdriet, dat er helemaal nooit een dubbelganger is geweest en trekt, na enige moordpartijen, daar de ultieme conclusie uit: Zij denkt het te snappen. Villafranca heeft de boel bedonderd. Kennelijk had Villafranca haar laten geloven dat DD dood was, en dat er even een dubbelganger nodig was. Maar DD was gewoon nog levend en Rhonda en Dana Dane waren altijd gewoon één en dezelfde persoon. . .
Maar klopt dat idee wel?  Zijn die twee meiden echt wel dezelfde? Er kloppen toch ook een heleboel dingen niet. Cagman's theorie rammelt toch?! Dat van Chicago verzon Cagman immers ter plekke. En wij, de lezers, hebben in deel één toch gezien hoe verrast Villafranca was toe ie Rhonda voor het eerst ontmoette ! Daar, op zo'n perfecte gelijkenis, had ie echt niet op gerekend! Vreemd!
Nou weten we dus nog niks. Is ze het nou wel, of niet ?
Er zit niet anders op dan toch maar even te wachten. Het laatste deel gaat binnenkort in productie. Hm. Dan maar geduldig hopen dat dat laatste deel van de trilogie alle antwoorden gaat brengen.

En hier trouwens nog even, exclusief voor deze blog, de eerste artist impression previews van hoe het boek straks moet gaan worden. De Franstalige, zwartwit, hardcover "gold edition"op grootformaat met schetskatern dan!
In het Frans voor de echte fanaat, maar met een beetje geluk heel misschien te koop straks in de BDmust-stand op het Stripfestival in Breda.

Geen opmerkingen: