vrijdag 25 september 2015

De nieuwste strips

Maar liefst twee gloednieuwe strips deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 39-2015), die grotendeels in het teken staat van Dierendag. Het verhaal van Gijs Gans op bladzijde 21 t/m 24 heeft daar ook alles mee te maken. Gijs blijkt namelijk een enorme hekel aan Dierendag te hebben. Waarom? Omdat 4 oktober  de taarten die Oma Duck bakt voor de dieren bestemd zijn en niet voor Gijs. Kaastaart voor Tom en Pieter, worteltaart voor paard Bles, een maistaart voor de varkens, enzovoorts enzovoorts. Natuurlijk krijgt Gijs uiteindelijk ook taart, maar of het hem op Dierendag lukt om daarvan te snoepen? Het verhaal werd getekend door Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

En dan op bladzijde 36 en 37 een nieuw verhaal van de Speurneuzen, getekend door de onnavolgbare Bernado. Als Dawson terugkomt van een congres, blijkt dat niet Basil, maar inspecteur Lamstra de langgezochte zakkenroller van Mouseford Street heeft gearresteerd. En dat terwijl Basil die zakkenroller ook op het spoort was en we van Inspecteur Lamstra gewend zijn dat hij voortdurend de verkeerde arresteert. Maar deze keer heeft hij echt de goeie te pakken, aldus Basil, die vervolgens het hele hoe, wat en waarom van deze arrestatie aan Dawson vertelt. Met Dierendag heeft deze strip niets te maken, maar toch is het feest in dit verhaal. Waarom, dat lees je deze week in Donald Duck.

Tenslotte plaatst de nieuwe Penny (nr 20-2015) deze week op bladzijde 65 een aankondiging voor het vijfde Volle Maan-verhaal dat over twee weken in zal verschijnen.

(Illustratie: © Holco Publications)

Dit onder de titel 'De verdwenen paarden'. Maar op de afgebeelde cover van de volgende Penny staat het vermeld als 'Betoverde paarden'. En ja, het klopt allebei. Hoe het precies zit, lees je over twee weken in Penny 21.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: