woensdag 28 mei 2014

Poppetjes tekenen in Haarlem: De presentatie van Max Miller deel 2, De Orde van de Blauwe Steen

Aanstaand weekend is het eindelijk zover, beste blogvrienden en -vriendinnen. Dan vindt tijdens de Stripdagen Haarlem 2014 de officiele presentatie plaats van

Max Miller deel 2: De Orde van de Blauwe Steen

Vanaf het moment dat de deur van de Philharmonie opengaan, zal het nieuwe Max Miller-album 'De Orde van de Blauwe Steen' volop verkrijgbaar zijn bij de stand van Eppo Stripblad (stand 8), en zullen IJsbrand en ik al die albums voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. En er is meer. Want vanaf aanstaande zaterdag kun je ook intekenen op het nog te verschijnen album:

Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen

In dit album, dat tijdens het Stripfestival Breda (11 en 12 oktober) zal verschijnen, vertellen IJsbrand en ik aan de hand van vele schetsen en (kleuren)illustraties over de totstandkoming van het nieuwste Max Miller avontuur 'De Orde van de Blauwe Steen'. In Haarlem hebben alvast een preview bij ons die je kunt inkijken.

Kenmerken van het boek

  • Full color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheiden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het stripverhaal.
  • Alle 46 pagina's in schets, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave.
  • Oplage 150 genummerde en gesigeneerde exemplaren
  • Met exclusieve gelijk aan het boek genummerde en gesigneerde full color prent 'Librije' (zie afbeelding hierboven)
Het boek met bijbehorende prent zal (exclusief eventueel verpakking- en verzendkosten) 29,95 euro gaan kosten en is vanaf de Stripdagen Haarlem al te bestellen! Als je tijdens de beurs een exemplaar reserveert ontvang je tegen een aanbetaling van 15 euro alvast:

  • De genummerde en gesigneerde prent 'Librije'
  • Een speciaal getekend bewijs van reservering
Eind september/begin oktober nemen we dan contact met je op om afspraken te maken over de levering/verzending (houdt bij verzending wel rekening met extra verpakking- en verzendkosten)

Mocht je interesse hebben in dit boek en niet naar Haarlem (of volgende beurzen voor Breda) kunnen komen, dan kun je vanaf 2 juni a.s. ook een mailtje sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl
IJsbrand neemt dan in de week na de Stripdagen in Haarlem contact met je op over hoe je in kunt tekenen op dit unieke boek.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Verder hebben we natuurlijk ook het album Max Miller 1: Moordkunsten bij ons en alle nog beschikbare Max Miller prenten en nieuwjaarskaarten. IJsbrand neemt bovendien in Haarlem voor het eerst ook een selectie schetsen mee die gebruikt zijn voor het tekenen van de strippagina's van het nieuwe Max Miller verhaal. Deze schetsen zijn op de beurs te bekijken, en indien gewenst, te koop vanaf 10 euro. De schetsen worden verkocht in setjes, waardoor je de schetsen van één of enkele plaatjes altijd compleet hebt.
En mocht je interesse hebben in de originele tekening van een pagina, prent of cover, ook die neemt IJsbrand op verzoek mee naar Haarlem. Prijzen varieren, dus neem van te voren even contact op met IJsbrand voor meer informatie: maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl
Meer info over dit alles vind je ook in IJsbrands nieuwste post: Stripdagen Haarlem 2014! op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)
En over prenten gesproken: ook voor het eerst verkrijgbaar in Haarlem is de
Nieuwe Rhonda-prentHans is tijdens de Stripdagen Haarlem een aantal uren op de zaterdagmiddag in de stand van Eppo Stripblad aanwezig en presenteert dan deze gloednieuwe prent van Rhonda. De prent, oplage 30, prijs 10 euro, wordt nog voorzien van een speciale Haarlem-tekst, nummer en handtekening. En behalve deze nieuwe prent is natuurlijk ook het album Rhonda 1: Help me, Rhonda! in alle verschillende edities volop verkrijgbaar in Haarlem, net als alle Bob Evers album in harde en/of zachte kaft en de nog voorradige Bob Evers, Rhonda en Puppy from Hell prenten en kerstkaarten.
(Illustratie: Eric Heuvel)
Verder hebben we natuurlijk ook de album's 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34' en 'De verdronken paarden van Ameland' bij ons, net als "Nieuwe vrienden' dat we voor het eerst in Haarlem presenteren in zowel de regulier hardekaft-editie, als, in een zeer beperkt aantal exemplaren, in de speciale educatieve editie, de softcover-uitgave met bijbehorende werkposter en Anne Frank Krant. Ook Eric zal beide dagen aanwezig zijn in Haarlem, met onder andere de nieuwe uitgave van January Jones 4: Het Pinkerton draaiboek.
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

 Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) vindt bovendien in de Toneelschuur het symposium 'Strips on stage' plaats met zaterdag om 13.15 uur het themablok "Disneystrips in Nederland' over het werk van de Disney stripmakers in Nederland waaraan ik samen met mijn Donald Duck-collega's Wilma van den Bosch, Jan Kruse en Victor Venema zal deelnemen. Kortom, genoeg te doen, te zien en te beleven aanstaand weekend tijdens de Stripdagen Haarlem. We hopen jullie dit weekend dan ook allemaal weer te mogen begroeten. Tot ziens in Haarlem.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Stripdagen Haarlem 2014
Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni
Beide dagen de gehele dag in en om het centrum van Haarlem
Signeersessies Max Miller: beide dagen vanaf 10 uur bij Eppo Stripblad (stand 8)
Signeersessie Rhonda: zaterdag 31 mei vanaf 13.00 uur bij Eppo Stripblad (stand 8)
De Philharmonie
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
Strips on stage, Disneystrips in Nederland: zaterdag 31 mei van 13.15 tot 14.05 uur
Toneelschuur Haarlem
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tot zaterdag!
Grtjs, -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Leuk dat je erbij was in Haarlem én in Groningen.

Hartelijke groeten,

Frank