vrijdag 23 mei 2014

De strippublicaties van deze week

Afgelopen woensdag viel de nieuwe Stripnieuws, nummer 55 alweer, in de bus. Met veel aandacht voor de Stripdagen in Gorinchem en uiteraard ook, op bladzijde 4 in de rubriek Krabbels een overzicht van de diverse albumprijzen. Dit alles onder de titel 'De beste albums van 2013' en voorzien van een fraaie foto van Hans en Gerard Leever met hun welverdiende Stripschappenningen. En zoals de vaste bloglezers wel weten werd in Gorinchem Rhonda 1: Help me, Rhonda' bekroond als Album van het jaar 2013 in de categorie 'Avontuur en vermaak.


Meer werk van Hans en Caroline vinden we op bladzijde 31 met maar liefst drie gloednieuwe afleveringen van Puppy from Hell. Waarin Robin meent zijn positie in rangorde binnen de roedel gevonden te hebben, als hij plaatsneemt op de schoot van een van de mensen binnen die roedel, en de kleine Nell daadwerkelijk lijkt af te druipen. Maar opgestaan is plaatsje vergaan...

Caroline schreef voor deze Stripnieuws ook nog een artikel over stripwinkel Stripsmagazijn in Hilversum. Het Stripsmagazijn is één van de winkels waar we bij bijna ieder nieuw Bob Evers album te gast waren voor een signeersessie. Sinds ons laatste bezoek is er uiteraard het een en ander veranderd bij Stripsmagazijn en daarover lees je alles in dit artikel van Caroline op bladzijde 42 van de nieuwe Stripnieuws.

Verder nog  zeer interessant artikelen van Pieter van Cleef over de beroepspraktijk van de hedendaagse stripmaker, van Wilma van den Bosch over digitaal uitgeven, een artikel rond de Pep/tentoonstelling in het Meermanno Museum en het boek ´De jaren Pep´ van Ger Apeldoorn (een aanrader!) en op bladzijde 21 van de nieuwe Stripnieuws een artikel van Joop Schreurs over het nieuwste stripproject van Eric Heuvel onder de titel ´Nederlandse Slavernij verstript´. En in dat artikel wordt ook Nieuwe vrienden nog even genoemd.

(Illustratie: Eric Heuvel)

En dan is er nog de nieuwe Eppo Update die vandaag in de mailboxen van de Eppo-abonnee's werd bezorgd. Met daarin het eerste nieuws over de Haarlemse Stripdagen. Zoals de diverse albums die daar zullen worden gelanceerd, onder de titel 'Nieuwe producties'. En één van die nieuwe albums is uiteraard 'Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen', waaraan ook een kort artikel wordt gewijd in deze nieuwe Eppo Update.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En natuurlijk is er ook een overzicht van de diverse Eppo stripmakers die in Haarlem zullen komen signeren. Zo zullen IJsbrand en ik aanwezig zijn om het nieuwe Max Miller album te voorzien van tekening, tekst en handtekening. Maar ook Hans zal acte de presence geven met een gloednieuwe Rhonda-prent. Meer info over Haarlem, signeertijden en alles wat er verder nog staat te gebeuren, volgende week op deze blog. En wellicht ook op de Help me, Rhonda-blog (http://hmrcomic.blogspot.nl/) en de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)


 
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: