maandag 7 april 2014

Max Miller - de albumcovers, episode 1

De voorpublicatie van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen in Eppo zit erop, maar dat geldt niet voor het werk met betrekking tot dit verhaal. Voorafgaand aan de albumpublicatie van 'De Orde van de Blauwe Steen' zijn we natuurlijk het hele verhaal nog eens doorgelopen en waar nodig hebben we correcties aangebracht in tekst of tekening. Daarnaast is IJsbrand volop aan de slag gegaan met het ontwerp van de albumcovers. Dit was het eerste ontwerp, dat mooi aansloot bij de cover van Max Miller 1: Moordkunsten.

Toch zal dit niet de cover van het tweede Max Miller-album worden. IJsbrand koos uiteindelijk voor een cover die meer de spanning en dreiging in het verhaal weergaf. En daarvoor ontwierp hij onder andere dit decor, waarin de coverscene van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen  zich straks zal afspelen.

Is die eerste coveropzet dan helemaal voor niets geweest? Nou nee, want behalve de reguliere editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen, zal er ook nog een special edition uitgebracht worden, de zogenaamde Martinikerk-editie. En die editie, die uiteraard speciaal voor de Martinikerk gemaakt wordt, heeft een afwijkende cover. Een cover waarvoor het eerste idee, Max met de Martinikerk op de achtergrond, heel bruikbaar was. Toch zal ook die cover er anders uit gaan zien dan je op basis van de eerste coveropzet zou denken. Voor de Martinikerk-editie ontwierp IJsbrand namelijk dit decor:
(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dat zal straks  grotendeels terug te zien zijn op de cover van de Martinikerk-editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Meer over dit alles, lees je in IJsbrands nieuwste post op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/), De Orde van de Blauwe Steen (1)
En hoe de  beide covers er echt uit gaan zien? Die (1) in de titel van IJsbrands nieuwste post zegt het al: later meer hierover op deze blog en de Max Miller Strips blog!

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: