zaterdag 15 februari 2014

De nieuwste strippublicaties

Het nieuws over de Stripschapnominaties verspreidt zich snel. Sinds dinsdag zijn alle nominaties voor diverse Stripschapjaarprijzen, waaronder uiteraard 'Rhonda 1; Help me, Rhonda!'  voor album van het jaar in de categorie "Avontuur en vermaak' ook te vinden op de site van Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/). Het complete bericht van het Stripschap met alle nominaties vind je onder de titel ''Nominaties Stripschapprijzen' in de rubriek Stripfacts, of via deze link: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Stripschapprijzen.

Natuurlijk besteedt ook Eppo aandacht ook aan de nominaties voor deStripschapjaarprijzen en wel in de Eppo Nieuwsbrief, ofwel de Eppo Update van 14 februari 2014. Temeer natuurlijk omdat we Eppo al zeker is van twee prijzen, namelijk de Stripprijsprijs voor Fred de Heij en de P. Hans Frankfurtherprijs voor Rob ven Bavel. Fred en Rob, beiden van harte gefeliciteerd. En ook de prijs voor het beste album van het jaar binnen de categorie 'Avontuur en vermaak' maakt grote kans bij een Eppo-auteur terecht te komen. Want behalve Hans' allereerste Rhonda-album, is ook het eerste Rick Turpin-album van Daniel van den Broek en Ivan Claeys genomineerd. En dan is er nog de grote concurrent Amoras van Charel Chambré en Marc Legendre. Over drie weken weten we meer.

Het nieuwe Knocky Magazine (nr 11) heeft heel ander nieuws over Rhonda. Als eerste na het bericht van Hans op deze blog en de Help me, Rhonda-blog (http://hmrcomic.blogspot.nl/) meldt Knocky Magazine het nieuws over de Duitse publicatie van 'Rhonda 1: Help me, Rhonda!' in Zack Magazine.
Je leest er alles over bladzijde 20 van het nieuwe Knocky Magazine onder de titel 'Jawohl, Rhonda! . Knocky Magazine kun je downloaden via deze llnk; http://issuu.com/knockymagazine/docs/knocky_magazine_nr.11_februari_2014

En die Duitse publicatie van Rhonda in Zack Magazine is inmiddels volop van start gegaan, getuige het Duittaling intro dat deze week op de Help me, Rhonda-blog verscheen.

En Zack Magazine verschijnt niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland. In één Een nieuwe mijlpaal voor Rhonda dus. Hans, van harte gefeliciteerd.

Maar ook in Nederland zijn er een aantal nieuwe strips gepubliceerd. Zoals de nieuwste gag van Karlijn, Catootje en ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina. Een gag, bedacht en geschreven met collega Saskia Janssen, waarin Karlijn cake probeert te maken voor een meidenavond. Maar helaas wordt dat plan in de war geschopt door een aantal snoeplustigen in de familie behoorlijk in de war geschopt. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Josep Nebot en Tony Fernandez.

En dan, na het nieuwe Grappigste Avonturen-album eerder deze week, een andere speciale Donald Duckuitgave. Via de site van Personal Gifts kun je je eigen persoonlijke Donald Duck aan laten maken (http://www.personalgifts.nl/donald-duck/).

(Illustratie: © Disney, bron: Inducks)

Dat was al mogelijk voor Donald Duck en Donald Duck Junior, maar deze week kwam daar ook de Donald Duck Valentijns-special. Of de Donald Duck Liefdes-special of Love-special, wat je wilt. In deze Donald Duck vindt je twee verhalen waarvoor ik eerder al dan niet samen met collega Paul Hoogma, het scenario schreef. De teksten van de verhalen zijn overigens niet dezelfde als die van de oorspronkelijke scenario's, maar zo aangepast dat de namen van de gelukkige koppels die deze Donald Duck Valentijns-special bestellen, in het verhaal passen.

Als eerste een verhaal dat Paul en ik  destijds speciaal schreven voor Valentijnsdag en waarin Katrien, net als de rest van de Damesclub, haar allereerste afspraakjes met Donald en Guus overdoet. Helaas hadden die afspraakjes vroeger al rampzalige gevolgen en bij de herhaling wordt het er niet veel beter op. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aquilar en verscheen eerder in Donald Duck 7-2004.

En dan tenslotte nog een verhaal van Karel en Clara, waarin Karel Paardepoot bezig is een gedicht te maken. Clarabella krijgt daar heel romantische gedachten bij, maar helaas blijkt dit gedicht voor een heel ander doel te hebben gemaakt. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Carlos Guirado en versceheen in de oorspronkelijke versie eerder in Donald Duck 44-2008.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: