dinsdag 21 januari 2014

Wisselwerking in Max Miller

Zo'n anderhalve week geleden schreef ik op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) over de diverse plotelementen die  een rol speelden bij de ontsnapping van Max en Eva uit de Martinikerk. Voor de cliffhanger op pagina 30 van 'De Orde van de Blauwe Steen' probeerde in het scenario ik wat extra ruimte te scheppen voor een grote plaat op het einde van die pagina.  Een pagina die er volgens het scenario zo uit had kunnen zien.


Waarop IJsbrand voorstelde om vier extra plaatjes aan deze pagina toe te voegen om zodoende in te kunnen zoomen op de verschillende fasen van het ontsnappingsplan van Max en ook de spanning nog wat meer op te voeren. Hoe IJsbrand op dit idee kwam, is sinds afgelopen vrijdag te lezen in IJsbrands nieuwe blog post: 'De Orde van de Blauwe Steen: afdeling'.

Zo zie je ondere andere de verschillende fasen van de paginaopzet voor pagina 30:

De uitwerking van de eerste ongewijzigde strook.

De spanningsopbouw in het vervolg.

De verschillende plotelementen die een rol spelen bij de ontsnapping van Max en Eva.


En het extra inzetplaatje met de  laatste poging van de Paters om Max en Eva nog in handen te krijgen.

Met als resultaat dat de uiteindelijke paginaopzet er zo uit kwam te zien. Iets wat ik, zoals ik al eerder schreef, in de scenariofase niet had kunnen bedenken. Vier extra plaatjes en dan nog steeds ruimte voor een grote, laatste plaat als cliffhanger. IJsbrand heeft de scenariopagina zowel grafisch als verteltechnisch verder geperfectioneerd. En prima voorbeeld dus van hoe goed de wisselwerking tussen scenarist en tekenaar kan uitpakken.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

En hoe dit nu verder gaat? De abonnee's van Eppo kunnen het vervolg vandaag al lezen als de nieuwe Eppo in de bus valt. De rest van Nederland moet nog even geduld hebben tot donderdag, want dan ligt Eppo 2-2014 met het vervolg van Max Miller en meer ook in de winkels.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: