dinsdag 7 januari 2014

Max Miller en de Martinikerk, episode 2

 Zo'n twee weken geleden schreef ik op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) al een post over de documentatie die we gebruiken voor het nieuwe Max Miller-verhaal  'De orde van de Blauwe Steen' en in het bijzonder over de documentatie voor de scene's die zich in de Martinikerk en de Martinitoren afspelen.
Het was IJsbrand die destijds de zorg voor dit documentatiemateriaal op zich nam. Inmiddels heeft IJsbrand een nieuwe post op de Max Miller Strips blog geplaatst, waarin hij dieper ingaat op deze documentatiefase.

Te zien is onder andere een van de foto's die IJsbrand maakte van de buitenkant van de Martinikerk...
 


...een opengewerkte tekening, waarop IJsbrand de route aangaf, waarlangs Max zich door de Martinikerk en de Martinikerk begeeft...


...en waarop ook de plek staat aangegeven waar de Orde Eva vasthoudt. Eenmaal binnen maakte IJsbrand vele foto's, die me het gevoel gaven dat ik zelf door de Martinikerk en Martinitoren zwierf. Een paar van deze foto's zien ook te zien in IJsbrands nieuwe blogpost.Zoals de doorgang (met dwerggalerij) van de gewelven van de kapel naar de kooromgang.

De kil...

...waar zich in Eppo 26 een scene afspeelde, die zonder IJsbrands bezoek op die bewuste dag, waarschijnlijk niet eens in het verhaal gezeten zou hebben.


En de kooromgang zelf. Allemaal locaties waar Max langskomt tijdens het eerste deel van zijn zoektocht naar Pjotr, Eva en de vindplaats van de Blauwe Steen.


Locaties die IJsbrand met een bepaalde nummering ook aangaf op de opengewerkte tekening, zodat ik wist waar in de kerk of de toren we ons bevonden tijdens het verhaal. Je leest het allemaal in IJsbrands nieuwste post: De Orde van de Blauwe Steen: onderzoek.
(Illustraties en foto's: IJsbrand Oost)

En zoals je kunt zien heeft Max nog een hele afstand af te leggen door de Martinikerk en de Martinitoren. De abonnee's van Eppo kunnen later vandaag al zien waar Max allemaal nog meer terecht gaat komen. En later deze week lees je er natuurlijk ook alles over op Max Miller Strips blog en op deze blog.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: