vrijdag 9 augustus 2013

De nieuwste strips

In de nieuwste Eppo (nr 16-2013) oftewel de Eppo Pepspecial vind je niet alleen een heleboel klassieke Pepstrips getekend en geschreven door de Eppo-stripmakers van nu, maar ook het 15e en laatste deel van die prachtige strip van Hans: Rhonda's 'Help me, Rhonda!'. Op bladzijde 18 t/m 21 kun je zien hoe psychiater Dutch Bernstein Rhonda 'thuisbrengt' in de veronderstelling dat zij de echte Dana Dane is. Maar eenmaal in de villa gebeuren daar vreemde dingen. Is de echte Dane Dane daar nu wel of niet? Agent McCluhan blijkt connecties te hebben tot onder de stafleden van Dana Dane. Edgar Villafranca vreest afpersing. En Rhonda zelf? Lees het zelf maar, deze week in de nieuwe Eppo, in het allerlaatste deel van 'Help me, Rhonda!' Met een onverwachtse en zeer verrassende ontknoping. Voor deel 2 van Rhonda's avonturen zulllen we moeten wachten tot medio 2014. Voor het eerste Rhonda-album gelukkig minder lang. Dat verschijnt al in oktober van dit jaar in maar liefst drie verschillende edities.Behalve deze zinderende finale van Rhonda's avonturen verscheen er deze week ook nog een verhaal van de Duckies op bladzijde19 en 20 van de nieuwe Katrien (nr 4-2013).

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal,dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en  waarin gymlerares Juffrouw Knol de Duckies aanzet tot een gezondere levensstijl nadat ze hen betrapt op het kopen van fastfood. Snackkraameigenaar Jopie ziet zijn handel echter in rook opgaan en neemt daarom zijn eigen maatregelen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2001 en  Katrien 4-2007.

Prettig weekend allemaal.

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Prachtig samengevat, Frank! En ik maar bang zijn dat niemand m'n verhaal zou kunnen volgen!
Shhht, mar andere kant, Frank telt natuurlijk weer niet want Frank is een doorgewinterde scenario-professional.

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Weer graag gedaan! Maar... eh... staat er nu niet een heel goede samenvatting van het verhaal op al die site waar het eerste album van Rhonda staat aangekondigd? :-)

Hartelijke groeten,

Frank