zondag 30 december 2012

...en de eersten voor 2013!

En eigenlijk is dat stripjaar 2013 al begonnen, want inmiddels liggen van diverse tijdschriften al de eerste nummers van 2013 in de winkels. Zoals bijvoorbeeld Donald Duck nr 1-2013. Met op bladzijde 39 t/m 42 een Donald Duck-verhaal dat zijn oorsprong vond in een krantenberichtje over politieagenten die voortaan wat vriendelijker zouden gaan optreden. Dat berichtje inspireerde me tot een verhaal waarin Donald als nieuw aangenomen verkeersagent naar aanleiding van nieuwe orders van de commissaris zo beleefd mogelijk probeert zijn bekeuringen uit te delen. Maar ja, als de verkeersovertreder dan juist de enige persoon is tegen wie Donald vrijwel nooit beleefd is, te weten zijn eigen buurman Bertus Bolderbast, wordt het wel een behoorlijke opgave om beleefd te blijven. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Sergio Garrido.

De nieuwste strip van onze Volendamse striphelden Nick en Simon, op bladzijde 48 t/m 50 van Tina nr 1 schreef ik een maandje of drie geleden speciaal voor de winterperiode. Dat het nu zowat lenteweer zou zijn, had ik toen ook niet kunnen voorzien. Maar hoe dan ook, de sneeuw en ijs in dit verhaal zorgen ervoor dat er een groot winterfestival wordt georganiseerd. Met een ijssculpturenwedstrijd waarvoor Nick en Simon worden gevraagd te jureren.
Iets wat extra lastig wordt omdat juist daardoor veel deelnemers op ongeveer hetzelfde idee komen wat betreft hun ijssculptuur. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Fije jaarwisseling allemaal!

Geen opmerkingen: