dinsdag 30 oktober 2012

JANUARI !!!

Net de allerlaatste planning gehoord van de Eppo-redactie. De voorpublicatie van Rhonda. Het staat nu vast. Het wordt . . . . (tromgeroffel) . . .  j a n u a r i !!!

Eppo wil de de voorpublicatie van Ronda aanvangen vanaf  nummer 1 van 2013. Dan meteen ook maar groots uitpakken. Lancering met cover, interviewtje enzo en dan  per 2 weken telkens drie pagina's in het blad. Zes per maand. Twaalf maanden Rhonda in het blad. Pak van m'n hart. Dat is nu geregeld.
Snel verder dus met de laatste loodjes. Verder met zelf inkleuren bijvoorbeeld. Een klusje dat ik in m'n carrière vaak heb uitbesteed. Dat inkleuren is namelijk best een boel werk en er zijn een aantal prima inkleurders te huur in dit land. Maar, dat spreekt, je kunt met inkleuren ook veel s f e e r toevoegen, dus werd het tijd om het es een keertje zelf te doen.  
Zo'n sfeer-voorbeeldje. Een nieuwe dag, een schijnbaar nieuw begin in het verhaal. Zonsopkomst.
Klassiek computer-verloopje in die lucht doen, Hans? Oranje-blauw? Hmmm. Beetje afgezaagd wel, zo'n verloopje, natuurlijk. 
Besloten dus de lucht he-le-maal geel te verven. Knalgeel. Niet realistisch misschien, maar de scene krijgt daarmee wel juist een soort onrealistische, enge sfeer. Samen met al dat grijs van die blikken trein, trouwens meteen een beetje sixties gevoel, niet?

5 opmerkingen:

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Van harte gefeliciteerd! Geweldig dat we over een paar maanden eindelijk het verhaal van Rhonda in Eppo kunnen gaan volgen. Maar...eh... 6 pagina's per maand en dan twaalf maanden lang, dat is minstens 72 pagina's. Serieus? En dan Rhonda dus in echt elke Eppo van 2013? Ben heel benieuwd.

Hartelijke groeten,

Frank

Anoniem zei

Ik ben ook benieuwd! :)
Leuk!!! En dan in 2014 weer Bob...?
Groetjes, -J-.

Hans van Oudenaarden zei

Oeps!
Rekenmachine erbij! 46 pgs gedeeld door porties van zes is . . . inderdaad eerder iets van 7,66666! Kleine acht maandjes Rhonda dus in Eppo. Hoe kom ik nou aan een jaar?
(en in MIJN tijd was het rekenonderwijs nog WEL uitstekend)

IJsbrand Oost zei

Hé Hans,

Geweldig: Rhonda in Eppo! Gefeliciteerd! Ik ben erg benieuwd; het tekenwerk ziet er in ieder geval al fantastisch uit!

Groet, IJsbrand

Hans van Oudenaarden zei

Dank, Ijsbrand. En jij in het voorjaar ook in het blad? Dan komen we rug aan rug! JEEEE! Zie ik je de 13e in Amsterdam?