maandag 22 oktober 2012

Van de Noorderdwarsstraat naar de Pleiadenlaan

Een paar weken geleden schreef ik al dat het, na alle scene's in en om het huis van Pjotr in de Groningse Noorderdwarsstraat, in het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' hoog tijd werd voor verandering van locatie. IJsbrand liet daar vorige week op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) al het een en ander van zien. Hoog tijd dus om dat op deze blog ook eens te doen.

Na de gebeurtenissen van die nacht hebben Max en Eva het verhaal van Pjotr aangehoord. Pjotr zit nog met een aantal vragen, maar op één daarvan heeft Max een antwoord.

En dan wordt het tijd om plannen te maken, onder het genot van diverse sterke koppen koffie. Tja, wat wil je, als je de halve nacht op bent geweest?

's Ochtends is het dan tijd om te vertrekken. En zo komt het we ergens op de tweede helft van pagina 13 van 'De Orde van de Blauwe Steen' Max, Eva en Pjotr de Groningse Noordersdwarsstraat zien verlaten en via de Pleiadenlaan vertrekken naar een onbekende bestemming.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Ze zijn overigens niet de enigen, want die auto daar op de achtergrond bij het benzinestation, die de oplettende bloglezers vast en zeker al bekend voor zal komen, heeft er ook iets mee te maken. Wat precies? Daarover later meer...

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: