maandag 13 augustus 2012

Terug in tijd met Max Miller, episode 2

Zo''n anderhalve week geleden zijn we met de posts over het nieuwe Max Millerverhaal 'De Orde van de Blauwe Steen" in het verleden beland. Op pagina 10 en 11 van het verhaal vertelt Pjotr over de gebeurtenissen in het verleden die bepalend zijn geweest voor alles waar Max, Eva en Pjotr in het nieuwe verhaal mee te maken krijgen. Ik heb het verhaal van Pjotr bewust zo in het scenario geschreven dat de twee pagina's die dit beslaat naast elkaar in het album komen. En hopelijk straks ook naast elkaar in de Eppo.
IJsbrand heeft me intussen de geschetste pagina 10 toegestuurd en geloof me, die ziet er echt geweldig uit. Ik zou hem graag hier laten zien, maar helaas moeten we daarmee toch echt wachten tot pagina 10 in Eppo is gepubliceerd. Gelukkig heeft IJsbrand dit weekend een tweetal plaatjes van deze pagina en de totstandkoming daarvan op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) gepost.
 Zoals ik in de vorige post al vertelde, begint het hele verhaal met een groepje neppaters dat er zijn roeping van heeft gemaakt om goedgelovige boeren en burgers geld uit de zak te kloppen. Wel, hier zijn ze op plaatje 3 van pagina 10:

En hier zijn de goedgelovige boeren en burgers die op dat zelfde plaatje de neppaters maar wat graag hun gulle gave schenken om het naderend onheil af te wenden. In de schetsen hieronder, afkomstig van de Max Miller Strips blog, kun je zien hoe IJsbrand dit plaatje stap voor stap heeft opgebouwd.



Alleen de pater met weigerachtig varken hieronder heeft het  plaatje uiteindelijk niet gehaald, wegens ruimtegebrek.

Maar goed, dit was slechts het begin en daar bleef het niet blij. Want als we een stukje verder in de tijd gaan, naar plaatje 7 van pagina 10, zien we dat de Orde van de Blauwe Steen zich ten tijde van de pestepidemieen op illegale wijze verrijkte door de eigendomsaktes van rijke overleden edelen te vervalsen.
(Illustaties: IJsbrand Oost)

Kortom, de Orde werd in die tijd alleen maar rijker en machtiger. Zo ging het door tot ver in de 16e eeuw. En toen gebeurde er iets dat de Orde in het diepst van hun ziel zou raken. Maar daarover volgende keer meer. Als we het op onze blogs over pagina 11 gaan hebben en een paar allesbepalende gebeurtenissen uit 1577...

Geen opmerkingen: