maandag 20 augustus 2012

Bob En Rhonda in Kampen

Tropische temperaturen in Kampen, afgelopen zaterdag. En je zou denken dat dan haast iedereen wel aan het strand of het zwembad ligt, maar toch hadden we behoorlijk wat belangstelling aan onze stand op het Van Heutzplein in Kampen. Een stand die gelukkig lekker in de schaduw lag en niet ver van het water.


Maar eerst was er, zo rond half elf, de traditionele kop koffie. Dit keer in het gezelschap van IJsbrand, die nog net iets eerder in Kampen was aangekomen dan ik. Bij de koffie hebben we natuurlijk ook het een en ander besproken over het nieuwe Max Miller verhaal 'De orde van de Blauwe Steen'. Daarna was het voor IJsbrand tijd om te gaan signeren en heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog even langs de stripkramen in de Oudestraat te lopen. Totdat ik de buurt kwam van de stand waar we zouden signeren, die weer vlak naast die van IJsbrand stond. Een paar minuten later, terwijl de stoelen nog gehaald werden, arriveerden ook Hans en Caroline, zodat we vervolgens met z'n drieen de stand bemanden. Even later werd dat aantal uitgebreid naar vier, toen ook Otto onze stand bezocht. En ik ook voor het eerst, die prachtige commission waar Hans een paar posts geleden over schreef in het echt en in zijn totaal kon aanschouwen.


Terwijl de eerste belangstellenden zich al aandienden, haalde Caroline een paar stands verder bij uitgeverij Boumaar nog snel de ontbrekende Bob Evers albums 3, 4 en 5. De belangstelling voor Bob Evers 5 Een overval in de lucht was vrij groot, maar helaas was er die dag bij de stand van Boumaar slechts een beperkt aantal albums van voorradig, zodat het album, afgelopen zaterdag op het Kamper Stripspektakel, om één uur al volledig uitverkocht was in beide stands.

Minstens even groot was de belangstelling voor het Rhonda-teaserboekje en de Rhonda-prent, waar Hans gelukkig meer exemplaren van bij had, zodat er in elk geval tot halverwege de middag niemand teleurgesteld hoefde te worden. Hans heeft trouwens ook diverse tekeningen van Rhonda in de schetsboeken gemaakt, waarmee de bezoekers van het Kamper Stripspektakel bij onze stand kwamen.

Ook de Bob Evers albums 2,3 en 4, Avonturen in de Stille Zuidzee, Drie jongens op een onbewoond eiland en De strijd om het goudschip, bleken in Kampen nog steeds populair. Daarnaast kwamen er heel wat kinderen langs die graag een handtekening en tekeningetje in het programmaboek van het Kamper Stripspektakel wilden hebben. Ik heb daar heel wat Donald Duckhoofdjes bij getekend en bij Hans zag ik af en toe Arie in het programmaboek verschijnen.

Tenslotte heb ik ook een paar albums van De verdronken paarden van Ameland en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 mogen signeren en zowel Donald als Kwik, Kwek en Kwak getekend in verschillende schetsboeken.
(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)
 
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)
 
Vanwege het vervoer terug ben ik ietsje eerder vertrokken dan andere jaren. Hans en Caroline hebben de laatste paar uur de stand samen bemand en ik mag er gezien het altijd enthousiaste strippubliek in Kampen, denk ik, wel van uitgaan, dat het Rhonda-teaserboekje inmiddels vrijwel of helemaal is uitverkocht.

Rest me nog iedereen te bedanken. In de eerste plaats natuurlijk Paul Reichenbach en de organisatie van het Kamper Stripspektakel voor de uitnodiging, de ontvangst en de goede verzorging van afgelopen zaterdag. En natuurlijk ook alle medewerkerd die langskwamen met broodjes, koffie, thee en het zeer welkome water op deze warme zaterdag. En voor de overheerlijke Kamper Slof die we na afloop mee naar huis mochten nemen. Niet te vergeten Ijsbrand, Hans, Caroline en Otto voor de gezelligheid. En verder iedereen die we afgelopen zaterdag aan onze stand mochten begroeten. Hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: