vrijdag 10 augustus 2012

De nieuwste publicaties


Gisteren de nieuwe Stripnieuws ontvangen. Nummer 48 alweer, en het verbaast me eerlijk gezegd dat Hans daar zelf nog niets over op deze blog heeft gepost. Okee, in het vorige nummer hadden we natuurlijk dat fraaie discussiestuk over de opwindende toekomst van de strip, waar in dit nieuwe nummer nog even naar verwezen wordt. Maar in de vorige Stripnieuws werd ook een begin gemaakt met de publicatie van Puppy from Hell van Hans en Caroline. Stripnieuws opende toen met maar liefst 16 episodes van deze strip. In de nieuwe Stripnieuws, op bladzijde 31 t/m 33, wordt de strip rond de jonge jaren van Nell vervolgd met nog eens 12 afleveringen. En ach, Robin heeft het nog steeds niet makkelijk met al die aandacht voor nieuwkomer Nell en zelfs een aanslag op zijn etensbakje. Meer afleveringen volgen hopelijk in de volgende Stripnieuws.

Verder in deze Stripnieuws o.a. Gleevers dagboek, een artikel van Joop Schreurs over de Strip en Lectuurshop in Utrecht (Je weet wel, diezelfde Joop die ons meerdere malen voor Brabant Strip Magazine heeft geinterviewd en daarmee heel wat heeft bijgedragen aan de bekendheid van Bob Evers in Belgie) en een artikel over het 45-jarig bestaan van Tina, waarin o.a. Patty Klein en Gerard Leever uitgebreid aan het woord komen en daarnaast aandacht is in tekst en beeld voor de klassieke Tina-strips zoals ze de afgelopen decennia gemaakt werden door o.a. Piet Wijn, Paul Teng, Thé Tjong-Khing, Lo Hartog van Banda, Aloys Oosterwijk, Fred de Heij en Carry Brugman. En natuurlijk wordt er in dit artikel ook aandacht besteed aan de tegenwoordige striphits in Tina, zoals Suus en Sas, Noortje (al 38 jaar razend populair) en... Nick en Simon.

En ja, natuurlijk zijn onze Volendamse striphelden niet alleen te vinden in dit Stripnieuws-artikel, maar ook in de gloednieuwe Tina (nr 33-2012). Op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina vind je het verhaal 'De griekse kruik'. Een verhaal dat ik speciaal met het oog op de vakantie. Het is deze keer vooral Simon die de hoofdrol in het verhaal speelt. Hij gaat namelijk in gezelschap samen met Chris en Ilse, (twee vaste characters uit de vriendenclub) op duikvakantie in Griekenland. En je zou denken met het oog op de geschiedenis, dat je onder water heel inspirerende oudheidkundige vondsten kunt doen. Maar of dat wel helemaal waar was?
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En vanaf de Griekse kust reizen we door naar Agrabah in de nieuwe Donald Duck (nr 33-2012), want daar vind je op bladzijder 30 t/m 33 een nieuw avontuur van Aladdin. Een verhaal waarin Abu zijn de wonderlamp in zijn vingers krijgt, net als hij behoorlijk kwaad is op fruitverkoper Farouk. En aangezien Abu heel goed weet wat je met die wonderlamp kunt doen, krijgt de arme fruitverkoper het zwaar te verduren in dit verhaal. Helaas neemt Abu de wonderlamp mee tijdens zijn verdere tocht door Agrabah en dat is dan weer heel interessant voor Jafar die die wonderlamp maar al te graag in zijn handen wil krijgen. Zodat Abu het uiteindelijk toch ook niet bepaald makkelijk krijgt.
(Illustratie: Bas Heymans, © Disney)

En dan tenslotte vind je op bladzijde 31 t/m 34 van de nieuwe Katrien (nr 4-2012) een verhaal uit Katrien's dagboek dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. Een verhaal in zomerse sferen, want Katrien gaat in het gezelschap van zowel Donald als Guus naar het zwembad. Beide heren doen uiteraard zoveel mogelijk moeite om indruk op haar te maken en tegelijkertijd evenveel pogingen om elkaar daarbij zoveel mogelijk dwars te zitten. Onnodig te zeggen dat Katrien hier ook regelmatig de dupe van is. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 4-2000 en Katrien 4-2006.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: