dinsdag 20 maart 2012

De strips van vorige week

Behalve de nieuwe GRNVLD en de nieuwe Stripschrift zijn er vorige week nog twee tijdschriften verschenen met daarin een viertal nieuwe strips. Als eerste een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders op pagina 24 van de nieuwe Tina (nr 12-2012). Ook deze gag schreef ik weer samen met collega-scenariste Saskia Janssen, die ook met idee voor de gag kwam. Een verhaal over paardrijden, een manege en een van de vele versierpogingen van Germaine. Met een hoofdrol voor Kobus, het paard van Catootje. De gag werd niet alleen geschreven door een duo, maar ook door een duo getekend, te weten de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Ook in de nieuwe Penny (nr 6-2012) vind je een gloednieuwe wel EzelPedro op bladzijde 10.
De grote liefde van EzelPedro, de circusartieste Ezelin Rosa, is met circus en al terug op de camping. En Pedro zou maar wat graag dag in dag uit bij haar in de buurt zijn. Maar ja, om in een circus op te treden moet je natuurlijk nog wel iets kunnen. Met de hulp van Monty lijkt Pedro een acrobatennummer in elkaar te kunnen zetten, dat nog bewondering oogst van andere circusartiesten ook. Maar een en ander blijkt toch net iets anders uit te pakken.

En dan de lange verhalen, die beiden al in de vorige Penny werden aangekondigd. Als eerste op bladzijde 27 t/m 32 Sarah de Shire. Sarah heeft zich inmiddels ontfermt over de Shetland-pony Mini, maar voor de rest blijft ze dezelfde slimme, maar soms ook onhandige grote Shire. En als er dan ineens van alles vernield wordt om en rond het huis van Maura en Marlin, lijkt het er op dat Sarah de dader is. De pogingen om haar in de wei te houden lopen op niets uit. En er is ook nog iets mis met Mini.

En dan tenslotte op bladzijde 47 t/m 56 het vervolg van Hecksehoef. Waarin Aukje, Mara, Jelle Sven weer terug zijn in hun eigen tijd en meteen de volgende opdracht van Cecilia krijgen. Een en ander heeft te maken met een spiegel die verborgen is in de ruïne. Een spiegel die soms heel andere dingen laten zien dan je eigen spiegelbeeld. Eén van die momenten levert misschien wel de mooiste pagina uit de serie tot nu toe op.

(Illustraties: © Holco Publications)

Op pagina 65 van de nieuwe Penny vind je opnieuw een aankondiging voor de volgende aflevering van Hecksehoef. En daarin komt Jelle in een heel gevaarlijke situatie terecht.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: