zaterdag 3 maart 2012

De publicaties van deze week

Staat er al een halve week een post van Hans over het eind van zijn commerciĆ«le klus en het vervolg van Rhonda bij de concepten, zeg. Dat kunnen jullie uiteraard niet zien, maar ik wel. Nou ja, in afwachting van een nieuwe post van Hans eerst maar even een overzicht van de publicaties van deze week. Een week waarin de gags weer eens de overhand hebben. We beginnen op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 10-2012). Daarin vind je een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, traditiegetrouw samen geschreven met collega Saskia Janssen en naar een idee van diezelfde Saskia. De grap is gebaseerd op het klassieke thema van de verwisselde koffers of tassen, maar de gevolgen daarva n voor Karlijn’s date met Thomas zijn dramatisch. De gag werd getekend door de Spaanse Comicup Studios.

Meer gags in de nieuwe Penny (nr 5-2012). Als eerste, op bladzijde 10 van de nieuwe Penny, een gag van Penny de Pony, die op zijn geheel eigen wijze, twee vogeltjes helpt met het bouwen van hun nest. Een soort eerste echt lentegag, na de grap over de ontluikende lente uit de vorige Penny. En ook daarin traden die twee vogeltjes al op.

Achterop de Penny, ofwel op bladzijde 68, de laatste gag van deze week en eveneens een lentegag maar dan met Rakker in de hoofdrol.

(Illustraties: © Holco Publications)

En de lente brengt Rakker echt het hoofd op hol als hij na het zien van een paar mooie witte hoeven denkt een knappe merrie ontmoet te hebben en daarna op alle mogelijke manier indruk op haar probeert te maken.

En behalve deze gags publiceert Penny deze week natuurlijk ook het vervolg van Hecksehoef. We zijn inmiddels op de helft van het verhaal. Aukje, Mara, Sven en Jelle zijn nog altijd te gast op het kasteel van Cecilia en Ewout in de Middeleeuwen. Maar het wordt langzamerhand tijd om naar huis te gaan. Ook dat gaat niet zonder slag of stoot, want vlak voor hun vertrek raken er ineens allerlei mensen op het kasteel spontaan in paniek. Ridders zijn doodsbang voor paarden en verschillende malen hoort het viertal de vervloeking: “Ga, en jullie paarden zullen verdwijnen”. Een en ander lijkt te maken te hebben met een kwade geest, maar volgens die ene Woudheks die zoveel op manegehoudster Larissa lijkt, is het het werk van Aukje, Mara, Sven en Jelle zelf. Hoe dat zit, lees je deze week op bladzijde 47 t/m 56 van de nieuwe Penny.

En natuurlijk kondigt Penny ook de volgende aflevering van Hecksehoef aan. Op bladzijde 65 kun je zien dat daarin alles draait om een geheimzinnige spiegel. Op diezelfde pagina wordt ook het nieuwe Sarah de Shire verhaal aangekondigd voor de volgende Penny. En dat wordt een verhaal waarin er heel veel dingen stukgemaakt worden. De vraag is alleen: door wie?

Tenslotte viel deze week ook de nieuwe Stripnieuws binnen, mede onder redactie van onze eigen Caroline (Caroline, gefeliciteerd!). En samen daarmee, ook het programmaboek voor de Stripdagen in Gorinchem met daarin op bladzijde 22 t/m 25 een uitgebreid artikel over Stripschapprijswinnaar Eric Heuvel.

(Illustratie: Eric Heuvel)

En in dat uitgebreide artikel over Erics oeuvre en carriere wordt voor de tweede keer ook even kort aandacht besteed aan Het Van Walraven Testament, het stripalbum over 90 jaar arbeidsverhoudingen in Nederland dat ik in opdracht van ons agentschap Comic House samen met Eric voor werkgeversorganisatie AWVN maakte.

En dan is nu het wachten gewoon op de nieuwe post van Hans, in de hoop dat die niet al te lang meer in concept blijft staan. Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: