dinsdag 14 juni 2011

De verdronken paarden van Ameland, episode 7: Penny's Shadow Filmspecial

Vanaf vandaag is Penny’s Shadow Filmspecial te koop. Een 68 pagina’s dikke special met artikelen over de film Penny’s Shadow, de acteurs, de regisseur en zelfs de scenarist van de film, maar er is ook aandacht voor het stripalbum De verdronken paarden van Ameland. Pagina 8 en 9 zijn gewijd aan de totstandkoming van het scenario van dit stripalbum. Zo vertelt het artikel dat ik begin september vorig jaar naar Ameland vertrok om daar een demonstratie van de Amelandse paardenreddingsboot bij te wonen en daarna (eigenlijk de volgende dag) een gesprek had met een van de voermannen uit 1979 die destijds bij de ramp twee paarden verloor. Daar tussendoor heb ik overigens ook nog andere mensen gesproken die destijds bij de ramp aanwezig waren en er dus ook wat meer over konden vertellen. Maar de grote lijn van het verhaal wordt gevormd door de gebeurtenissen van destijds, zoals ze me verteld zijn door Oene de Vries. En daarmee werd Oene eigenlijk vanzelf ook een van de hoofdpersonen van het verhaal. De gebeurtenissen van 1979 worden ook in het artikel beschreven met een aantal details erbij, zoals die ene Duitser, Sebastian in de strip, die destijds samen met drie anderen gered werd door de mannen van de reddingsboot en nu nog ieder jaar terugkomt naar Ameland om de paarden die hun leven voor hem gaven te herdenken.
(Illustraties: Alberto Saichann en Eduardo Lago,
© Holco Publications)

Verder valt in dit artikel ook te lezen dat het stripalbum “De verdronken paarden van Ameland” vooralsnog alleen te koop is bij alle verkooppunten op Ameland en pas vanaf oktober 2011 in heel Nederland. Maar ik heb goed nieuws. Een van die verkooppunten is de webshop van de Amelandse VVV en daar is het album ook te koop voor E 6,95 plus E 2,95 verzendkosten. Voor iedereen die niet op Ameland woont , het eiland deze zomer om wat voor reden dan ook niet kan bezoeken en toch graag het stripalbum nu al in huis wil hebben, is hier de link: http://www.vvvameland.nl/shop-ameland/boeken/2532.
Tenslotte is er op bladzijde 63 van Penny’s Shadow Filmspecial nog aandacht voor de striptekeningen die in de film worden gebruikt.


(Illustratie: Planet X FX)


Een van de tekeningen die daar is afgebeeld, komt weliswaar niet voor in de strip, enkel in de film, maar is wel te vinden op de backcover van het stripalbum.

Geen opmerkingen: