dinsdag 23 maart 2010

Huiskabouters en levende standbeelden

Hypes zijn en blijven een interessante bron van inspiratie. Zo was er in 2002 ineens behoorlijk wat aandacht voor levende standbeeld en ook de tuinkabouter was helemaal terug van weggeweest. Deze twee elementen vormden de basis voor het verhaal dat deze week op bladzijde 23 t/m 26 van de gloednieuwe Katrien (nummer 2-2010). De tuinkabouters werden opgepimpt tot huiskabouter en wat volgt is een verhaal waarin Donald als levend standbeeld genoeg geld probeert te verdienen om een trendy huiskabouter voor Katrien’s verjaardag te kunnen kopen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 2-2004.

En dan nog even dit: afgelopen zondag waren Hans en ik bij de opening van de tentoonstelling ‘Huis in Frankrijk’ op Kasteel Groeneveld en dat in het gezelschap van o.a. Kees de Boer, Pieter Hogenbirk en Wilma van den Bosch. Allemaal tekenaars wiens werk ook te zien is in die andere tentoonstelling “Buiten” waarvoor Hans op weergaloze wijze het lied “Zo heerlijk rustig” verstripte. De originele platen zijn allen te bewonderen in het Grand Café Groeneveld en moet je gewoon gezien hebben. Verder waren o.a. collega-scenarist Pascal Oost en Brabant Stripreporter Joop Schreurs aanwezig.
Nadat ik samen met Wilma, Pascal en Joop beide tentoonstellingen bezichtigd had, werden we ook nog getrakteerd op een heerlijk buffet in een van de andere zalen van het kasteel. Op speciaal verzoek van Caroline vermeld ik hier dan ook even dat het eten werkelijk overheerlijk smaakte.
Meer info over de tentoonstellingen en het kasteel vind je natuurlijk op http://www.kasteelgroeneveld.nl/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Frank,

Wat fijn dat je weer aandacht besteedt aan HET kasteel en de dingen die daar plaats vinden. En het is goed om te horen dat het buffet je goed is bekomen.

Caroline

Frank Jonker zei

Ha Caroline,

Zoals altijd, graag gedaan! Enne... wat dat buffet betreft, één van de medewerksters van HET kasteel heeft me dringend verzocht daar wat over op deze blog te schrijven. :-)

Hartelijke groeten,

Frank