maandag 29 maart 2010

Historie, mysterie, illustratie...

Wauw, Hans in GRNVLD. Dat betekent minstens vier publicaties per jaar erbij en vier extra items voor de blog Maak me al meteen een stuk minder zorgen over hoe de blog te updaten zonder Bob, Jan en Arie in Eppo. Voor de volledigheid vermelden we natuurlijk nog wel even dat je deze illustratie van Hans in iets kleiner formaat kunt vinden op bladzijde 4 van de nieuwe GRNVLD (nr 01-2010).

En behalve GRNVLD zorgen deze week ook Penny en De Telegraaf deze week voor een nieuw blog-item.

In Penny nr 4-2010 vind je op bladzijde 11 t/m 18 vind je het verhaal “De geheimzinnige verdwijning!”
© Holco Publications B.V.
Een verhaal dat oorspronkelijk geschreven onder de titel “Paardeneiland”, iets wat bij de teaser op de cover van de nieuwe Penny nog te zien is. Paardeneiland is de veilige thuishaven voor die paarden die, laten we maar zeggen, niet al te best behandeld worden. Maar tussen al die paarden die in het holst van de nacht uit hun stal of wei verdwijnen, is er eentje wiens eigenares wel goed voor haar zorgt. Begrijpelijk dat hoofdpersoon Marleen niet blij is als haar pony Wizja ineens in het holst van de nacht verdwijnt…

En dan de Telegraaf van afgelopen vrijdag. Op 26 maart verscheen in die krant een stukje in de rubriek Toen.
(Illustratie: Dick Heins)
Geschreven naar aanleiding van de uitreiking van onze Pietje Bell-album, dat in de eerste kolom van het artikel vermeld wordt. Voor de rest veel interessante achtergrondinfo over de klassieke Pietje Bell-verhalen.

Geen opmerkingen: