maandag 26 januari 2009

De stripwereld in beweging... en Willie Wortel ook!

Het is zover! De week van de nieuwe Eppo is aangebroken! Nog drie dagen geduld en dan valt het eerste nummer bij alle abonnee's in de brievenbus. Nog drie dagen en dan worden Hans en ik eindelijk weer eens betaald voor al dat schrijf- en tekenwerk dat vooraf gaat aan een nieuw Bob Evers album.

Gelukkig is er in de afgelopen jaren wel het een en ander aan betaald werk van ons gepubliceerd. In het geval van Hans gaat dat voornamelijk om de beruchte reclameopdrachten, waarvoor Bob Evers regelmatig een tijdje moet wijken. Bij mij is dat bijvoorbeeld het Willie Wortel verhaal op bladzijde 39 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 5-2009). Een verhaal bedacht toen de diverse media zich ineens op 2nd Life storten en ongeveer tegelijkertijd op kinderen die niet genoeg zouden bewegen en teveel achter de computer zouden zitten. Nu zei één blik in mijn directe omgeving iets heel anders over dat laatste onderwerp. De voetballen vlogen je bij wijze van spreken om de oren. Maar desondanks bleef de overtuiging dat kinderen teveel achter het scherm zouden zitten. En dus zadelde ik Willie in het begin van het verhaal op met diezelfde overtuiging en liet hem iets uitvinden waardoor kinderen op internet zouden kunnen bewegen. Met alle gevolgen vandien... Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en de moraal ervan is enkel en alleen bestemd voor al te bemoeizuchtige volwassenen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

en.... jahoor!! BOB IN DE EPPO!!!! geweldig, super en leuk!! -J-

Anoniem zei

Heb hem ook binnen. Superblad geworden en Bob is één van de toppers.

Frank Jonker zei

Ha -J- en Anoniem,

Heel erg bedankt voor de complimenten! Veel van de eer gaat wat mij betreft naar Rob van Bavel en zeer zeker ook naar Hans vanwege het fantastische tekenwerk van alleen al deze eerste twee pagina's.

Hartelijke groeten,

Frank