maandag 17 maart 2008

Ruzie met Frank!!!


Nee, hoor! Niet waar hoor! Niks ruzie met Frank. Het leek me wel leuke kop boven deze post, gelezen de paar vorige bijdragen. Had ik 'm toch opeens voor het blok gezet! Om hier zo opeens op te biechten hoe ik met z'n werk aan de haal was gegaan. Samenwerking tussen scenarist en tekenaar is inderdaad een grappig onderwerp voor deze blog. We kunnen hier namelijk allebei onze kant vertellen en hier dan meteen in het openbaar met elkaar op de vuist . . . ! Wat een blog!!!


Voor nu evenop deze plek, wegens dringende reclameklus, geen wilde bespiegelingen. Ik zet gewoon een gloednieuwe BE-pagina-inkting erop. Laat die maar eens voor zichzelf spreken! Volgende keer meer.

Nog wel dank trouwens, voor alle complimenten, die ik in voorafgaande posts en reakties lees. Absoluuut niet allemaal, of helemaal verdiend, maar natuurlijk gráág in ontvangst genomen. Iedereen alle complimenten terug enzo!!!

Op de plaatjes klikken, als je ze wat groter wil zien.

3 opmerkingen:

Henk Nijenhuis zei

Hallo Hans en Frank,

Gelukkig niet echt ruzie:-)
Wat ik mij nu afvraag naar een tijdje jullie blog te hebben gevolgd ,hoe doe je dat zo snel ?
De schets staat goed en wel op het blog en de volgende post is een compleet geinkte pagina .
Inkt je direkt op de geschetste pagina en gum je de potloodlijnen weg?
Of maak je gebruik van een lichtbak oid ?

Groet van amateurstriptekenaar
Henk Nijenhuis

Hans van Oudenaarden zei

Hee Henk,

Gummen en lichtbak! Alletwee! De schetsjes die ik hier publiceer zijn de piepkleine layout-achtige thumbnails. De allereerste ideetjes bij Frank's scenario.
Deze schetsjes scan ik, print ze uit op 150%, trek ze mbv die lichtbak, en al verfraaiend, over op tekenpapier en DIE schetsen ga ik dan inkten. En na het inkten gum ik die "uitgewerkte" schetsen op het tekenpapier dan weer weg.

Misschien ga ik hier op deze blog nog wel es een "stap voor stap" met fotootjes erbij doen. De hele ontstaansgeschiedenis van een BE-pagina!

groeHannes

Anoniem zei

Bedankt voor de info Hans :-)
Ik zie uit naar de "stap voor stap"
.