vrijdag 31 mei 2024

Donald Duck Voetbalspecial 2024

(Illustratie: © Disney)

Nog iets meer dan twee weken en dan gaat het EK Voetbal van start. Ter gelegenheid daarvan brengt Doanld Duck deze week de Donald Duck Voetbalspecial uit. Met het complete wedstrijdschema op de middenpagina's en natuurlijk heel veel Duckstrip rondom voetbal. Waaronder vier verhalen waarvoor ik al dan niet in samenwerking het scenario schreef.

Als eerste kom je op pagina 37 t/m 41 De Speurneuzen tegen in 'De verdwenen voetballer". Het draait allemaal om de mysterieuze verdwijning van sterspeler David Bockham. Een zaak die niet alleen door Basil en Dawson onderzocht wordt, maar ook door Inspecteur Lamstra, die vol overtuiging de daders zoekt bij de ploeg van tegenstander Ratsenal. Een blik in de hotelkamer van David Bockham zet Basil op een heel ander spoor. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González en eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-2010. 

Vervolgens op pagina 48 t/m 51 Willie Wortel in 'Voetbal 2nd life'. Een verhaal dat ik bedacht toen de diverse media zich ineens op 2nd Life storten en ongeveer tegelijkertijd op kinderen die niet genoeg zouden bewegen en teveel achter de computer zouden zitten. Nu zei één blik in mijn directe omgeving iets heel anders over dat laatste onderwerp. De voetballen vlogen je bij wijze van spreken om de oren. Maar desondanks bleef de overtuiging dat kinderen teveel achter het scherm zouden zitten. En dus zadelde ik Willie in het begin van het verhaal op met diezelfde overtuiging en liet hem iets uitvinden waardoor kinderen op internet zouden kunnen bewegen. Met alle gevolgen van dien..Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 5-2009 en de Donald Duck Schoolvoetbalspecial uit 2016.

Meteen daarna op pagina 52 en 53 het Tokkie Tor-verhaal 'Spnnenweb' waarin de Puindorpse doelnetten niet bestand blijken tegen een potje Puindorps voetbal. Tokkie en Bram gaan op de vuilnisbelt op zoek naar beter materiaal voor de doelnetten. Maar dan raakt Bram in een spinnenweb. Een web met stevige draden, maar dat vreemd genoeg niet kleeft. het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Pérez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 16-2005.

En tenslotte  op bladzijde 68, dat wil zeggen achterop de Donald Duck Voetbalspecial, de Duckiesgag 'Voetbalfluit' waarin Kwik, Kwek en Kwak Donald in de rol van scheidsrechter tegenover zich vinden en vooral heel bang zijn voor Donalds reactie als er weer een overtreding plaatsvindt. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González en eerder gepubliceerd in Duck Out 3-2011 en het 22ste album uit de 50-reeks met de titel '50 sportgrappen van de Duckies'uit 2013.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: