vrijdag 24 mei 2024

De nieuwste strippublicaties


 In de nieuwe Eppo (nr 11-2024) vind je op pagina 20 t/m 22 de dertiende aflevering van Wynona 2, Het offer. Na het verhaal van zijn kamergenoot in het ziekenhuis gaat Daniel in diens clownsoutfit en met diens bus op pad om Tobarth Reeves te bevrijden uit de klauwen van Tani en haar bende. Maar dan staat Wynona plots voor zijn neus. 

En deze keer slaat de vonk goed over tussen Wynona en Daniel. Kortom, Daniel verliest een paar uur tijd voor hij de mobiele telefoon aan het werk heeft gekregen en voor hij, via een tracker, achter is waar Tobarth gevangen wordt gehouden. En intussen neemt de storm in hevigheid toe. Waar dat allemaal toe leidt, lees je volgende maand in de laatste twee afleveringen van Wynona 2, Het offer.

In de nieuwe Tina (nr 22-2024 vind je deze week weer een gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met Saskia Janssen. De gag op pagina 47 is gebaseerd op het klassieke thema van de verwisselde koffers of tassen, maar de gevolgen daarvan voor Karlijn’s date met Thomas, waarvoor ze speciaal een nieuwe jurk en accesoires aanschaft, zijn dramatisch. De gag werd getekend door de Spaanse Comicup Studios en eerder gepubliceerd in Tina 10-2012 en het Tina Liefdesboek uit 2018.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En tenslotte plaatste Danker Jan deze week op zijn Facebookpagina nog bovenstaande tekening, die volgens onderstaande info in september vrijwel zeker in Dossier: Hel terug te vinden zal zijn. 

Twaalf jaar geleden had EPPO een speciaal 'helden'-nummer. Daar is deze illustratie voor gemaakt. En oude spullen moet je zoveel mogelijk hergebruiken, dus dit komt ook in het dossier van Hel.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: