zaterdag 6 januari 2024

De nieuwste strips en...aankondiging

 

(Foto: Eric Heuvel)

We beginnen het nieuwe jaar meteen goed en wel met een aankondiging voor een nieuw te verschijnen album. Eric Heuvel plaatste deze week bovenstaande foto met onderstaande info op zijn Facebookpagina.

Meestal heb ik, zo na de feestdagen, last van een dipje... na al die gezellige vieringen gaapt de saaie maand januari je dan in het gezicht.

Nu echter niet... geen dip, geen tijd voor. Het nieuwe jaar startte goed. Op 1 & 2 januari rondde ik het schetswerk aan 60 pagina's van een nieuwe omvangrijke strip over WO2 af. Een groot deel van de 2e helft van 2023 beheerste dat werk vrijwel mijn gehele schema. Er is de voortdurende druk om volgens een bepaald schema dat werk goed- en op tijd af te ronden.

Op scenario van de onvolprezen Frank Jonker werkte ik aan deze strip in opdracht van partijen uit de provincie Brabant. Daaronder Museum Kamp Vught en Overloon. Een en ander onder de vleugels van CrossRoads Brabant '40-'45, Brabant herinnert.

Maar goed... geen tijd om op lauweren (de opdrachtgevers waren erg blij met het werk tot nu toe) te rusten. Nu werken aan correcties in tekst en beeld en dan doorrrrrr... Inkten!!! Dat zal het 1e kwartaal van '24 beheersen.

En dan...? Even vragen aan de uitgever of er behoefte is aan nieuw deel January Jones.

Het album over de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant, waarvan de titel nog even geheim houden, staat vooralsnog gepland voor april van dit jaar. Op voorwaarde dat al het werk op schema blijft, natuurlijk.

Deze week viel ook de eerste Eppo van 2024 in de bus. En in Eppo 1-2024 gaat Hans onverdroten verder met Wynona 2: Het offer. Op pagina 20 t/m 22 van de nieuwe Eppo vind je de derde aflevering van dit verhaal. Terwijl Wynona onder de douche staat vind buiten een confrontatie plaats tussen Daniel en de opa van Wynona. 

Wynona's opa lijkt het echter niet op Daniel voorzien te hebben, maar op Que-O-Gond, de geest van de beer die bezit van Daniel heeft genomen. Helaas zijn opa methodes om met de beer af te rekenen niet bepaald zachtzinnig. En als Que-O-Gond zich dreigt te manifesteren begint Daniel te twijfelen aan zijn eerdere idee dat de beer in hem een hallucinatie is. 

Verder krijg je op pagina 4 van de nieuwe Eppo het antwoord op de prijsvraag uit Eppo 25-2023 en wordt de winnaar bekendgemaakt.  In welke strip speelde de actrice die nu Wynona speelt ook een hoofdrol? Dat is natuurlijk Rhonda. Philip, van harte gefeliciteerd.

Tenslotte een nieuw avontuur van Gijs Gans in de nieuwe Donald Duck (nr 2-2024). In 'De flitsbezorger' op pagina 22 t/m 25 zorgt de sneeuwval ervoor dat de vaste klanten van Oma Duck hun waren niet meer op de boerderij kunnen komen halen. Daarom geeft ze Gijs opdracht de bestellingen per slee te bezorgen. Alleen had Gijs vorig jaar geen puf om de arrenslee te repareren, zodat hij de bestelling moet bezorgen op een simpele trekslee. Van Oma krijgt hij nog twee stukken appeltaart mee voor onderweg, maar door de vele hindernissen in het buitengebied van Duckstad en in het bijzonder de honden van de omliggende boerderijen krijgt Gijs weinig tijd om van die appeltaart te genieten. Het verhaal werd getekend door Maria José Sánchez Nunez. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: