vrijdag 7 oktober 2022

De nieuwste strips


(Schets: Paul Hoogma)

Ook deze week weer twee nieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck (nr 41-2022). We beginnen meteen goed met het Donald Duck-verhaal 'Maximaal geluk' op pagina 5 t/m 14.  Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma, die ook met het idee voor dit verhaal kwam. Na weer eens geconfronteerd te zijn met het geluk van Guus maakt Donald gebruik van Willies nieuwste uitvinding, de geluksdispenser, om eindelijk eens net zo veel, zo niet meer geluk dan Guus te hebben. Donald voelt zich meteen een stuk gelukkiger als hij uit de dispenser stapt en vindt meteen het ene na het andere geldbriefje op straat. 

Toch pakt Donalds geluk anders uit dan dat van Guus. Zo biedt Dagobert Donald een goede baan als beursadviseur aan, maar dat betekent dat Donald nu zes dagen per week moet werken. En op zijn enige vrije dag, de zondag, worden er talloze prijzen bezorgd, waardoor Donalds huiskamer boordevol spullen komt te zijn en hijzelf geen moment rust meer heeft. Bestaat er misschien zoiets als teveel geluk hebben? Het verhaal werd ook getekend door een duo: de Spaanse tekenaars Carmen Pérez en Tony Fernández.


Meteen daarna op pagina 16 t/m 18 het Pinokkio-verhaal 'De Altijd-prijs-loterij'. Waarin Pinokkio een dukaat gespaard heeft waarmee hij een taart van Gepetto's verjaardag wil gaan kopen. Jantje Fatsoen ziet echter wel wat in die duit en bedenkt ter plekke een loterij waarmee Pinokkio zogenaamd grote prijzen kan winnen. Maar als Pinokkio naar  de trekking gaat is daar geen prijs te bekennen. En intussen besluiten Jantje Fatsoen en Sluw de Kater hun succes te vieren door een taart te gaan stelen bij de bakker waar Pinokkio zijn taart had willen kopen. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.

En tenslotte in Penny 21-2022 het vervolg van Hecksehoef aangekondigd voor Penny 22. 

(Illustratie: © Holco Publications) 

Ditmaal zonder plaatje, maar in 2012 zag de aankondiging er zo uit als hierboven.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: