zaterdag 18 juni 2022

De nieuwste strippublicaties(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Het is alweer een tijd geleden dat we een voorproefje konden laten zien van het nieuwe avontuur van Hel 'Het verloren goud van Troje'. Maar deze week plaatste Danker Jan in de reacties op zijn nieuwste Facebookpost de complete pagina 8. Natuurlijk mag die hier op de Bob Evers-blog niet ontbreken. Op deze pagina maken het einde van de stad Troje mee. Een eind dat niet in de Ilias beschreven, maar dat wel bekend is uit andere verhalen. En we zien de jonge jaren van Heinrich Schliemann, de man die de eeuw van de archeologie startte. En de latere bevindingen van Schliemann zullen nog een grote rol gaan spelen in de rest van het verhaal.
(Foto: Joop Schreurs)

En dan is er deze foto van de tentoonstelling 'Donald Duck, 70 jaar een vrolijk weekblad. Hier zie je drie verschillende fases van het Robin Hood-verhaal 'De beloning' en het Madam Mikmak-verhaal 'De ijskoningin', mijn scenario-pagina, de uitgewerkte versie in zwart-wit door José Ramón Bernado en tenslotte de ingekleurde versie. De verhalen werden respectievelijk gepubliceerd in Donald Duck 32-2019 en Donald Duck 4-2020. Met dank aan Joop Schreurs voor de foto.

En zo komen we als vanzelf bij de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 25-2022). Daarin vind je op pagina 35 t/m 42 het Oom Dagobert 'De staf van Aeolus'. Het verhaal begint nogal stormachtig als blijkt dat Dagoberts detectives op de Vesuvius van hun sokken worden geblazen door zuidenwind Notos en westenwind Euros. Magica heeft van de gelegenheid gebruikt gemaakt om met noordenwind Boreas en oostenwind Zephyr naar Duckstad te trekken. En het duurt niet lang of Boreas en Zephyr waaien in Dagoberts geldpakhuis met maar één doel: Dagoberts geluksdubbeltje naar buiten waaien. En daar ligt weer een mooie link met de avonturen van Hel, want de vier winden komen ondere andere ook voor de Odyssee van Homerus, die ook de Ilias schreeft. Uit de Odyssee blijkt dat de winden er niet goed tegen kunnen opgesloten te zitten en dat ook maar iemand ze de baas is. En dat is iets wat Magica heel snel gaat merken. Het verhaal werd van geweldig tekenwerk voorzien door niemand minder dan Carlos Mota.
En dan tenslotte nog een aankondiging voor over  twee weken. 

(Illustratie: © Holco Publications)

In de nieuwe Penny van deze week (nr 13-2022) staat voor het volgende nummer de vierde aflevering van Hecksehoef aangekondigd. Jammer genoeg zonder plaatje of one-liner, maar in 2012 werd aflevering vier met deze plaat aangekondigd.\Het valse raadsel zorgt er voor dat Jelle en Sven in de Middeleeuws toernooi belanden waar niet alles en iedereen is wat ze lijken te zijn. Over twee weken meer hierover.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: