vrijdag 20 mei 2022

De strips van deze week


De nieuwe Jump (nr 21-2022) is uit. Met daarin op pagina 36 het vervolg van Puppy Love. In de vorige Jump hoorden we de kleine Nell alleen maar. Maar deze keer krijgen zowel Robin als de Jumplezer haar ook te zien. In de vier afleveringen in Jump 21 raakt Robin langzaam maar zeker overtuigd dat hij niet droomt en dat er daadwerkelijk een indringer in huis is. In de keuken maakt hij kennis met de kleine Nell van wie hij nog altijd hoopt dat ze niet in zijn huis thuishoort. Deze afleveringen van Puppy Love werden al eerder gepubliceerd onder de titel Puppy from Hell in Stripnieuws 47, als Puppy Love van 25, 26, 28 en 29 augustus 2017  in Metro en in de beide Puppy Love-albums, het oblong-album' Er keft iets in de keuken' uit 2020  en het 'integrale' album 'Nee, ik wil geen hondje' uit 2021.

Samen met Jump 21 viel ook de nieuwe Donald Duck (nr 21-2022) in de bus. Met daarin deze week op pagina 24 t/m 28 een gloednieuw verhaal van Sneeuwwitje. Sneeuwwitje komt op bezoek bij de Zeven Dwergen en dus zijn die druk bezig met de grote schoonmaak. Iemand die ook alle spullen uit haar huisje ruimt is een boze heks uit het bos. Dit juist om iets te vinden waarmee ze Sneeuwwitje kan betoveren. Een van de spullen die ze naar buiten gooit is een boek dat wensen zou moeten vervullen. De wensen van de heks zijn echter nooit vervuld. Dopey ontdekt echter hoe het boek werkt en tovert van alles tevoorschijn. Dit tot grote woede van de heks die het boek natuurlijk graag terug in handen wil krijgen en daarmee alsnog Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen wil betoveren.

(H2020-349, pagina 3, versie 2020)

Het verhaal heeft nogal wat voeten in aarde gehad voordat het deze week in Donald Duck werd gepubliceerd. Ik schreef het verhaal over het wensenboek al in 2020, toen nog met de Boze Heks uit de film als tegenstander van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Maar in de tussentijd kwam en er nieuwe richtlijnen voor de Disney-tekenfilmfiguren, waardoor de Boze Heks, die aan het eind van de film in een afgrond stort, in deze strip, die zich logischerwijs na de film afspeelt, niet meer samen met Sneeuwwitje in de strip kon optreden. 

(H2020-349, pagina 3, versie 2021)
Nu had mijn favoriete tekenaar voor de meeste tekenfilmstrips, Bernado, om die reden al een keer een nieuwe heks, Grizelda, getekend in plaats van de Boze Heks. In de 2021-versie van het Wensboek-scenario verving ik dus de Boze Heks door Bernado's Grizelda. 

(Heks H2020-349, versie 2022, illustratie: Angel Rodriguez, © Disney)

Maar uiteindelijk is het verhaal getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez en die maakte er weer zijn eigen, vooralsnog naamloze boze heks van, die je deze week in Donald Duck aantreft. En dat betekent dus dat er vanaf nu meerdere boze heksen in het bos van de Zeven Dwergen rondlopen, in elk geval in de strips die zich na de film afspelen. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: