vrijdag 26 november 2021

De nieuwste strippublicaties


 Dinsdag al bij de abonnees, sinds gisteren ook in de winkel Eppo 24-2021 met een speciale felicitatiecover voor Henk Kuijpers, getekend door niemand minder dan Danker Jan en voorzien van kleur door niemand minder dan Wilma Leenders. Hierboven zie de cover met titel en logo, maar Danker Jan publiceerde de originele plaat in kleur eerder deze week al op zijn Facebookpagina.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Morgen valt bij veel mensen de nieuwe EPPO op de deurmat. Het is het nummer waarin stil gestaan wordt bij de 75e verjaardag van Henk Kuijpers.
Dit is de tekening die voor de cover gebruikt wordt! De inkleuring is weer van Wilma Leenders, aan wie je zoiets wel over kan laten.


Behalve deze prachtige cover van Danker Jan zijn er in Eppo 24 op pagina 11 t/m 13 een flink aantal felicitaties te vinden van andere Eppo-tekenaars ,waaronder Hans op pagina 11 en IJsbrand op pagina 13.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Op diezelfde pagina 13 zijn ook Eric en Dick van de partij met een persoonlijke felicitatie, En verder vind je op deze drie pagina's nog felicitaties van Marc Legrende en Charel Cambré, Romano Molenaar, Remco Polman en Wilfred Ottenheijm, Kenny Rubenis, Fred de Heij, Aloys Oosterwijk, Pieter Hogenbirk, Marq van Broekhoven, Kim Duchateau, Gerard Leever, Mars Gremmen, Carry Brugman, Robbert Damen, Gerben Valkema, Reid, Geleijnse en Van Tol, Martin Lodewijk en Daan Jippes. En natuurlijk ook van mij: Henk, alvast van harte gefeliciteerd met je 75ste verjaardag!

(Illustratie: © Disney)

Ook nieuw bij de abonnees en in de winkel, de nieuwe Donald Duck (nr 48-2021) met daarin op pagina 5 t/m 14  het Donald Duck verhaal 'Oena opgraving' dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en dat we vorige week al aankondigden. En ook de cover van dit nummer met Donald, Loebas en Oena verwijst naar dit verhaal.


Donald komt maandelijks zo'n vijftig euro te kort en zoekt naarstig naar een manier om die te verdienen. Helaas wordt hij gestoord door een jankende Loebas, die zijn bot kwijt is. Even later voegt Oena zich daarbij, die in het gehuil van Loebas dat van de reuzenwolf uit haar eigen stenen tijdperk herkent. Gelukkig blijkt Oena ook een neus voor botten en voorwerpen uit haar eigen tijd te hebben en dat brengt Donald op het idee samen met haar archeologische vondsten te gaan doen in de Botte Bergen om zo alsnog vijftig euro of meer bij elkaar te krijgen. 

Helaas heeft Guus Geluk het gebied uitgekozen om nieuwe pasgewonnen elektrische sportauto te testen. En dan blijkt dat er meer te vinden is in de Botte Bergen dan alleen archeologische vondsten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez en dat is ook te zien aan de vele achtergrondgrapjes met dieren in dit verhaal.

(Illustratie: Martin Lodewijk)

En dan tenslotte, ook al eerder aangekondigd, het achtste en laatste deel van Agent 327 Integraal. Met daarin alle Agent 327-strips van Martin Lodewijk in samenwerking met  andere tekenaars. Ook hier weer werk van onder andere Eric Heuvel en Daan Jippes en... het verhaal Dossier AA13, dat Danker Jan samen maakte met Henk Kuijpers. 
(Illustratie: Martin Lodewijk en Hans van Oudenaarden)

En onder de titel 'Uit het archief van Agent 010' een heleboel tekenwerk van Martin Lodewijk, al dan niet samen met anderen, dat nog niet in de eerdere delen van Agent 327 Integraal is verschenen. Zo vind je op pagina 38 de uitleiding van het verhaal Dossier Heksenkring en inleiding van Bob Evers, Kabaal om een varkensleren koffer, die Martin destijds samen met Hans maakte. We zien de strip zoals die destijds op 9 december 2003 in het AD verscheen, maar de originele strip en het scenario daarvoor met een aantal ideeen van Martin Lodewijk. Of de originele strook van Hans ook nog bestaat weet ik niet, maar het krantenknipsel van destijds komt uit ons eigen Bob Evers-archief en plaatste ik op 18 juni al hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: