vrijdag 29 oktober 2021

De strippublicaties van deze week

 

(Schets: Paul Hoogma)

Naast de hardcover en de Dossiereditie van Wynona 1 en het eerste Puppy Love-album verschijnen er deze week natuurlijk ook weer strips in de diverse tijdschriften. Zoals bijvoorbeeld Madam Mikmak op pagina 18 t/m 21 van de nieuwe Donald Duck (nr 44-2021). Een verhaal waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin Mikmak door een aanvlieging met een zwerm vliegen van haar bezem valt. En aan die bezem hangt een mand met toveringredienten die bij neerkomst door elkaar raken en de spinnen en insecten in dat gedeelte van het woud verandert in reuzenspinnen en reuzeninsekten. En zie dan als heks bij je bezem met ingredienten te komen zonder gevangen of opgegeten te worden. Het verhaal werd als vanouds getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.
(Illustratie: © Disney)

En we zien Mikmak nog een keer terug in Donald Duck en wel op pagina 47 in de rubriek Op bezoek bij... In en om de huiskamer van Mikmak zie je onder andere de kroon die ze in Donald Duck 24-2021 van Merlijn aftroggelden, een verhaal waarover ik in mijn post van 11 juni al schreef en ook de andere hoofdrolspeler uit dat verhaal, Merlijn, Archimedes en Haarbal, zie je terug in deze plaat.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Intussen is de crowdfundingsactie voor het album over Japien de Joode  bijna afgelopen. Met nog twee dagen te gaan staat de teller inmiddels op 104% van het streefbedrag. Mocht je nog willen bijdragen aan dit project, dan kan dat  nog tot en met 31 oktober. Het album krijg je dan gratis thuisgestuurd zodra het officieel verschenen is. En dat is vermoedelijk rond 4 mei 2022.

De deelnemers aan dit project worden op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief  en in de nieuwsbrief van oktober 2021 staat onder meer het volgende vermeld:

Het werk van Danker Jan Oreel en Frank Jonker kenmerkt zich, in hun eerdere samenwerking aan historische strips, door de correcte weergave en historische betrouwbaarheid. 

Toch een heel mooi compliment.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: