vrijdag 11 juni 2021

De strips van deze week

 


Behalve de aankondiging voor 'Wynona 1: Als de beer ontwaakt' zijn er deze week natuurlijk ook nog een aantal nieuwe strips verschenen in de diverse tijdschriften. Drie in totaal om precies te zijn, die we hier op de Bob Evers Strips blog kunnen vermelden. Als eerste Madam Mikmak op pagina 24 t/m 27 van de nieuwe Donald Duck (nr 24-2021). In het verhaal 'De zwaard en de steen' wil Mikmak graag iets bijzonders meenemen naar het Heksenbal, om zodoende Koningin van het bal te worden. De afgelopen jaren is ze echter overtroefd door andere heksen, dus kan Mikmak wel wat hulp gebruiken. Ze probeert iets los te krijgen van Merlijn, die echter druk bezig met een experiment met een zwaard en steen. Dit is bedoeld om de nieuwe koning van Engeland te kiezen, maar Mikmak kan het niet laten om zowel de steen als het zwaard als zichzelf te betoveren. Een en ander verwijst natuurlijk naar de Disneyfilm' The sword in the stone' waarin zowel Mikmak als Merlijn hun eerste optreden hadden. De strip werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.

Vervolgens een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, te vinden op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 24-2021). Het scenario voor deze gag, getiteld 'Jeu de boules' schreef ik samen met collega-scenariste Cindy Horevoorts die ook met het idee voor deze gag kwam. Jan vindt dat Catootje en Karlijn meer buiten moeten spelen in plaats van binnen te gamen. Karlijn en Catootje laten zich overhalen om buiten Jeu de boules te spelen, maar de manier waarop Catootje met de ballen omgaat, pakt voor Jan niet heel goed uit. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

En dan verscheen er ook nog een verhaal in de nieuwe Donald Duck Junior (nr 12-2021), zij het dat deze niet helemaal nieuw is.


(Illustratie: Miquel Pujol, © Disney)

Op bladzijde 21 en 22 vind je een Goofy-verhaal waarvoor ik het scenario zon 29 jaar geleden schreef. Mickey en Goofy vormen een buurtwacht als ze een plotseling een verstrooide professor bezig zien die met de verkeerde sleutel zijn huis probeert binnen te komen. Wat de professor niet lukt, lukt Mickey wel en uiteraard worden ze uitgenodigd om binnen nog even wat te drinken. Allemaal heel normaal. Of toch niet? Speciaal voor Donald Duck Junior werd het verhaal teruggebracht naar zes plaatjes per pagina en voorzien van iets eenvoudigere teksten voor de jongere Ducklezers. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol en als Mickey Mouse-verhaal eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-1992, het Donald Duck Vakantieboek 2001 en Donald Duck Junior 12-2017 en Donald Duck Junior 12-2019.

En tenslotte plaatste Danker Jan op zijn Facebookpagina nog deze tekening van Hel, die alles met het weer te maken heeft:

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Zomaar, omdat het nog steeds mooi weer is. En met de wind valt het ook wel mee...

Prettig, zonnig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: