vrijdag 5 februari 2021

Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 40...

 

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)

Nieuw in  de winkel. Het 40ste album uit de reeks 'Vrolijke stripverhalen van Donald Duck', getiteld 'De ware held'. 
(Schets: Paul Hoogma)

De titel verwijst naar het openingsverhaal Donald Duck in 'De grootste Duckstadbewoner', dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en dat we natuurlijk baseerden op de verkiezing van De Grootste Nederlander van destijds. Donald en Guus doen onder dwang van Katrien mee met de verkiezing voor De Grootste Duckstadbewoner' waar onder andere Cornelis Prul, Oom Dagobert, Willie Wortel en zelfs Gijs Gans al voor genomineerd zijn. Donald en Guus proberen voldoende stemmen binnen te halen. Donald door heldendaden te verrichten, Guus vertrouwt op zijn geluk. Maar beiden krijgen onbedoelde concurrentie van Lange Lars iemand die qua lengte al wel de grootste Duckstadbewoner is, maar qua daden nog niet. 

Zo loopt het redden van een poesje uit een boom en van mensen uit een brandende flatgebouw heel anders af dan Guus en Donald Duck dachten. En dan zit er ook nog een lek in de dijk. Wie uiteindelijk de Grootste Duckstadbewoner wordt, dat lees je op pagina 3 t/m 12 van dit nieuwe Vrolijke Stripverhalen-album.  Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien.

Meteen daarna op pagina 13 en 14 nog een kort verhaal van de Duckies. Meester Warbol heeft de hele klas meegenomen naar de dierentuin en wil bij de apen gaan kijken. Arie en Willem hebben daar echter geen zin en gaan liever naar de roofdier. Dit tot ergernis van Meester Warbol die ze dan weer moet gaan zoeken. Maar gelukkig bieden Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy, Juultje en Babetje hun hulp aan. Het verhaal werde getekend door niemand minder dan Carry Brugman.

Geen opmerkingen: