vrijdag 19 februari 2021

...en de andere strippublicaties van deze week

(Schets: Paul Hoogma)

 Behalve de twee verhalen van Karlijn, Catootje en de ouders in het Tina Modeboek 2021 verscheen er deze ook weer een verhaal van me in de nieuwe Donald Duck (nr 8-2021). Op pagina 16 t/m 20 vind je het Tokkie Tor-verhaal 'Het honingrestaurant' waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef. Als Tokkie en Tonnie uit eten gaan in het honingrestaurant van Vrouw Hommel wordt het onverwachts bezocht door culinair recensent Desiderius Smacker. Smacker staat bekend om zijn vernietigende recensies waardoor de restaurants in Keverdam en Wespenoord al failliet zijn gegaan. Hetzelfde hangt nu het honingrestaurant van Vrouw Hommel boven het hoofd. 

Tokkie, Tonnie en Bo besluiten haar te helpen en op zoek te gaan naar nieuwe smaken. Maar dan ontdekt Tokkie dat er meer zit achter de slechte recensies van Smacker. Of Tokkie, Tonnie en Bo het restaurant van Vrouw Hommel nog kunnen redden. lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Franse tekenaar Thomas Caballic. En mocht je zin hebben om eens zo'n vernietigende recensie van Desiderius Smacker te lezen, kijk dan even in de rubriek 'Bladzijde 45''op de site van Donald Duck.


En dan de nieuwe Eppo van deze week (nr 4-2020). Daarin breit Hans een einde aan het eerste deel van zijn nieuwe striptrilogie Áls de beer ontwaakt.'. Op pagina 38 en 39 lees je het 15e en laatste deel van 'Wynona'. Tani laat Dan iets zien wat Dan in de post-digitale wereld waarin ze leven niet voor mogelijk hield: een werkend mobiele telefoon. Dan mag de telefoon houden omdat hij die, volgens Tani, nog wel eens nodig zou kunnen hebben. Op de weg terug naar zijn hotelkamer raakt Dan opnieuw verstrikt in de rellen. En in de toestand waarin Dan terugkeert in het hotel is het maar de vraag of een en ander nu een visioen is of bittere werkelijkheid. Wellicht komen we er over een aantal maanden achter in het tweede  deel van Als de beer ontwaakt.

Wynona wordt ook genoemd in een van de mails in de rubriek 'Mail' op pagina 47 van de nieuwe Eppo als een van de vier 'donkere' strips van de laatste weken. Niet alleen qua thema maar ook qua kleurstelling.  Tegelijkertijd worden alle vier deze strips, Wynona, maar ook Haas, Nevada en Jylland geweldige strips genoemd. Henri, dank je wel voor dit compliment.

En dat meer lezers zo over denken mag blijken uit de uitslag van de jaarlijkse Eppo Enquete, te vinden op pagina 13 van de nieuwe Eppo. Als de beer ontwaakt 1: Wynona scoort 3,5 op de schaal van 5 en dat is een ruime voldoende. Hans van harte gefeliciteerd met deze uitslag.


In het artikel over de uitslag .wordt ook de line-up voor 2021 al genoemd. Een van de dingen die je binnenkort in Eppo kan verwachten is de twee reeks Franka-hommages. De hommage van Hans lieten we hier op de Bob Evers Strip blog al eerder zien. Vanochtend plaatste ook Danker Jan bovenstaande hommage-in-progress op zijn Facebookpagina met daarbij de volgende info:

Een paar weken geleden heeft EPPO met drie pagina's al ruim aandacht besteed aan het project van Rob Lamping waarvoor hij een reeks striptekenaars gevraagd had een eigen variatie te maken op een van zijn favoriete albums: De tanden van de draak van Henk Kuijpers. Probleem bij mij op dit moment is dat het allemaal niet meer zo snel gaat. Vandaar dat ik hem voor de zekerheid nog even gevraagd had of een en ander nog gewenst was. En of ik de (gebruikelijke) hekkensluiter was? Maar wat blijkt? Ik rij zelfs nog ruim voor de bezemwagen... en dat is voor mij ook even wennen.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En een dag eerder plaatste Danker Jan ook deze tekening-in-progress op zijn Facebookpagina, ter gelegenheid van de vakantie met daarbij de volgende begeleidende tekst:

Het is nu toch vakantie. Dus ik zou zeggen: maak de tekening af en kleur de plaatjes. Dan kan ik verder met iets anders.

Wellicht later dit jaar in complete vorm terug te vinden in Eppo?

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: