vrijdag 4 december 2020

De nieuwste strippubllicaties


 Deze week maar liefst twee gloednieuwe strips in de nieuwe Donald Duck (nr 50-2020), waarvoor ik (mede) het scenario schreef. Als eerste kom je op pagina 25 t/m 29 het Duckiesverhaal 'Het paard uit het bos' tegen. Lizzy, Juultje en Babetje proberen via Heitje voor een karweitje genoeg geld te verdienen voor een dure dierenverzorg-game die Annabel al in haar bezit heeft. Om dat geld te verdienen gaan de drie Duckies ook dieren verzorgen, maar dan juist de wat grotere dieren. Om te oefenen begeven ze zich naar Oma's boerderij. Het eerste klusje is een wandeling met Bles door het bos. En daar vinden ze een ander paard, dat hen ergens bekend voorkomt. Geen wonder want het gaat om een kampioenspaard dat door Venijn McSnekke ontvoerd werd om het van de overwinning in een paardenrace af te houden. En als de Duckies het paard mee terug nemen naar Oma, is Venijn McSnekke er alles aan gelegen om te zorgen dat het paard daar samen met Oma en de Duckies blijft zolang de paardenrace nog niet is begonnen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

(Schets: Paul Hoogma)

Vervolgens op pagina 33 t/m 35 het Madam Mikverhaal 'De pixies' dat ik in dezelfde periode samen schreef met collega Paul Hoogma. Mikmak vind bij toeval een oude toverstok die haar niet meteen bekend voorkomt. Maar als ze het ding wegzwiert blijkt het een toverstaf van haar tante Griezelda te zijn die boordevol pixies zit. En pixies zijn heel gedienstig tot ze zich gaan vervelen. Er is nog een oplossing: pixies zijn gesteld op hun kleding en vertrekken zodra je ze nieuwe geeft. Maar wat als Mikmaks oude jurk door de pixies inmiddels tot poetsdoeken vermaakt is? Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramon Bernado.Deze week verscheen ook het tweede Getekende Reep Magazine dat gratis te verkrijgen is in de Nederlandse en Vlaamse stripspeciaalzaken. In de rubriek van Stripspeciaalzaak,be vind je op pagina 46 nogmaals het artikel en de uitleg van Hans bij de start van Als de beer ontwaakt 1: Wynona, dat al eerder op Stripspeciaalzaak te lezen was. 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En tenslotte plaatste Danker Jan deze week bovenstaande schets van de laatste prent voor de Hel Avonturen-portfolio met daarbij onderstaande info op zijn Facebookpagina. Het zou zomaar eens van de volgende avonturen van Hel kunnen worden.

Dit wordt de laatste prent voor de portfolio van Hel. Elke prent krijgt een titel en hier zou 'Isla de Muerta' onder komen te staan. Maar dit is toch Cuba, Havana? hoor ik al zeggen. Dat klopt! Isla de Muerta was het eiland waar Hernán Cortés (de veroveraar van Cuba) zijn van de Azteken gestolen goud verstopte. Maar het eiland stond op geen enkele kaart. Slechts een enkeling wist het eiland te vinden en met iedereen die in aanraking kwam met het verdoemde goud liep het beroerd af...

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: