zondag 27 december 2020

De laatste strippublicaties van 2020


Ook in de laatste week van het jaar verschenen er weer een aantal nieuwe strippublicaties in de eveneens laatste tijdschriften van 2020. In de nieuwe Eppo (nr 26-2020) is Hans op pagina 30 t/m 32 toe aan de 11e aflevering van Als de beer ontwaakt 1: Wynona. 

En wat in de vorige aflevering nog een hartaanval leek, bleek een levensechte transformatie van Dan tot beer. Deze keer lijkt pijn eerder de oorzaak dan woede. Maar hoe het komt dat de beer in Dan daadwerkelijk naar buiten komt? Hopelijk geven de laatste vier aflevering in 2021 daar een verklaring voor.


Nog meer dieren in de hoofdrol in het nieuwe Broer Konijn-verhaal 'Mollies kerstversiering' op pagina 17 t/m 19 van de nieuwe Donald Duck (nr 53-2020), waarvoor ik het scenario eerder dit jaar schreef. Het begint allemaal als de kerstversieringen in de winkel van Broer Wasbeer volledig uitverkocht zijn. Alles is opgekocht door Paula Pronk die het niet kan verkroppen dat Mollies huis een jaar eerder het mooiste kersthuis was. En dus zit er voor Mollie niets anders op dan dit jaar haar huis te versieren met de zelfgemaakte versieringen van Broer Konijn en haar nichtjes Annie en Fannie. De zoektocht naar dennenappels, bladeren en hulsttakken loopt echter niet helemaal vlekkeloos zodat zelfs Paula Pronk op een gegeven ogenblik niet meer zeker is van haar overwinning.


Tenslotte nog een gloednieuwe, winterse gag van Karlijn, Catootje en de ouders op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 53-2020). Een koude winterochtend met problemen in huize Tromp. Lotje krijgt de pantoffel van Karlijn te pakken, Catootje heeft haar handschoenen op school laten liggen en Jans auto is naar de garage. Toch blijkt Catootje het ene probleem met het andere op te kunnen lossen. Ik schreef het scenario voor deze gag samen met collega-scenariste Saskia Maasbommel, die ook met het idee voor deze gag kwam en de gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Een boekje dat nog voor het einde van het jaar bij de drukker vandaan komt is het Hel Jaaroverzicht 2020-2021. En met een beetje geluk hebben de eerste van de ongeveer 250 gelukkigen op onze adressenlijst het nog voor Nieuwjaar in de bus. Danker gaf alvast een voorproefje op zijn Facebookpagina:

Sinds 1985 heb ik elk jaar een kerstkaart voor eigen gebruik getekend. Daar ben ik vorig jaar mee gestopt. Toen heb ik een soort mini-jaarboekje gemaakt met illustraties rond het stripfiguur 'Hel'. Dat heb ik dit jaar weer gedaan. Alleen is niet gelukt om ze nog voor de Kerst op de post te krijgen. Ze worden volgende week verstuurd.
Voor nu iedereen hele fijne dagen en volgend jaar weer eens een keer echt 'tot ziens'.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)
En behalve de vooruitblik op het Hel Jaaroverzicht 2020-2021 plaatste Danker Jan ook nog een van de bijgewerkte prenten voor de Hel 'Big Adventures' portfolio, die in 2021 nu toch echt gaat verschijnen.

Ik denk dat ik het van Henk Kuijpers geërfd heb, het blijven pielen aan een tekening tot het niet meer kan. Morgen gaat deze naar de afdeling inkleuring en ik heb niet na kunnen laten er nog eens even een grote aanpassing doorheen te jassen...

Prettig Kerstweekend allemaal!

Geen opmerkingen: